Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Чилі кон карне з яловичиною і свининою

Рецепт

Чилі кон карне з яловичиною і свининою
Чилі кон карне з яловичиною і свининою
  • 2 великі цибулини
  • 3 зубчики часнику
  • 1 червоний солодкий перець
  • 2 ст. ложки олії
  • 1 ч. ложка порошку або свіжого чилі
  • 1 ст. ложка меленого кумину
  • 1 ч. ложка солодкої паприки
  • 200 мл яловичого бульйону
  • 300 г яловичого фаршу
  • 200 г свинячого фаршу
  • 150 г соковитих томатів або у власному соку
  • 3 ст. ложки томатної пасти або пасати
  • 150−200 г червоної консервованої квасолі
  • 20 г темного шоколаду 70%
  • 20−30 г вершкового масла

У глибокій пательні з важким дном обсмажити тонко нарізану цибулю до прозорості. Додати нарізаний на дрібні кубики солодкий перець і подрібнений часник. Готувати до м’якості, дуже не засмажуючи. Готову суміш відставити.

У цій же пательні на сильному вогні обсмажити яловичий та свинячий фарш до зміни кольору, не тушкувати (якщо пательня маленька, краще обсмажувати порціями).

Коли фарш почне засмажуватися і змінить колір, додати до нього цибулю, перець і спеції - чилі, кумин, паприку, перемішати. Додати бульйон, томатну пасту і нарізані томати. Млоїти на малому вогні близько 1 год, помішуючи. Якщо надто загусне, додати трохи води.

За 10 хв до готовності додати у пательню квасолю з банки (без рідини), шоколад та шматочок вершкового масла. Перемішати ще раз.

Подавати зі свіжою ароматною скибкою хліба.

Схожі новини