Чилі кон карне з яловичиною і свининою
Рецепт
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/479567/ialovychyna-i-svynyna-chyli-kon-karne.jpg)
- 2 великі цибулини
- 3 зубчики часнику
- 1 червоний солодкий перець
- 2 ст. ложки олії
- 1 ч. ложка порошку або свіжого чилі
- 1 ст. ложка меленого кумину
- 1 ч. ложка солодкої паприки
- 200 мл яловичого бульйону
- 300 г яловичого фаршу
- 200 г свинячого фаршу
- 150 г соковитих томатів або у власному соку
- 3 ст. ложки томатної пасти або пасати
- 150−200 г червоної консервованої квасолі
- 20 г темного шоколаду 70%
- 20−30 г вершкового масла
У глибокій пательні з важким дном обсмажити тонко нарізану цибулю до прозорості. Додати нарізаний на дрібні кубики солодкий перець і подрібнений часник. Готувати до м’якості, дуже не засмажуючи. Готову суміш відставити.
У цій же пательні на сильному вогні обсмажити яловичий та свинячий фарш до зміни кольору, не тушкувати (якщо пательня маленька, краще обсмажувати порціями).
Коли фарш почне засмажуватися і змінить колір, додати до нього цибулю, перець і спеції - чилі, кумин, паприку, перемішати. Додати бульйон, томатну пасту і нарізані томати. Млоїти на малому вогні близько 1 год, помішуючи. Якщо надто загусне, додати трохи води.
За 10 хв до готовності додати у пательню квасолю з банки (без рідини), шоколад та шматочок вершкового масла. Перемішати ще раз.
Подавати зі свіжою ароматною скибкою хліба.