Домашні пампушки з варенням: ніжний смак дитинства
Пишні та ароматні пампушки з варенням — ідеальний вибір для сімейного чаювання. Золотиста скоринка, ніжне тісто та солодка начинка подарують незабутню насолоду. Простий рецепт для приготування вдома!
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/478857/pampushky.jpg)
- 350−400 г борошна,
- 250 мл води,
- 2 ст. ложки цукру,
- 1 ч. ложка сухих дріжджів,
- 1 ст. ложка олії,
- 1 дрібка солі,
- варення — до смаку,
- олія — для обсмажування,
- цукрова пудра — для обсипання.
Нагріти воду й розчинити у ній дріжджі, залишити суміш на кілька хвилин у теплі. У глибоку миску просіяти борошно (300 г), додати сіль цукор, олію. Потім влити опару з дріжджів і ретельно перемішати. Поступово досипати решту борошна, поки тісто не стане м’яким та еластичним. Сформувати з приготовленого тіста кулю, покласти її в миску, накрити харчовою плівкою та залишити в теплі на 1 год. Посипати стіл борошном, викласти тісто й трохи обім'яти його. Потім тісто розділити на 16 рівних шматочків, з кожного скачати кульку.
Кожну кульку розім'яти на коржик, у середину покласти трохи варення або джему. З'єднати краї тіста та сформувати акуратну кульку. Розігріти в каструльці олію і смажити пампушки на вогні трохи нижче середнього до золотистого кольору. Коли трохи охолонуть, посипати їх цукровою пудрою.