Передплата 2024 ВЗ

Пампушки

Рецепт

Пампушки
Пампушки
  • 350−400 г борошна,
  • 250 мл води,
  • 2 ст. ложки цукру,
  • 1 ч. ложка сухих дріжджів,
  • 1 ст. ложка олії,
  • 1 дрібка солі,
  • варення — до смаку,
  • олія — для обсмажування,
  • цукрова пудра — для обсипання.

Нагріти воду й розчинити у ній дріж­джі, залишити суміш на кілька хвилин у теплі. У глибоку миску просіяти борош­но (300 г), додати сіль цукор, олію. По­тім влити опару з дріжджів і ретельно перемішати. Поступово досипати решту борошна, поки тісто не стане м’яким та еластичним. Сформувати з приготовле­ного тіста кулю, покласти її в миску, на­крити харчовою плівкою та залишити в теплі на 1 год. Посипати стіл борошном, викласти тісто й трохи обім'яти його. По­тім тісто розділити на 16 рівних шматоч­ків, з кожного скачати кульку.

Кожну кульку розім'яти на коржик, у се­редину покласти трохи варення або дже­му. З'єднати краї тіста та сформувати аку­ратну кульку. Розігріти в каструльці олію і смажити пампушки на вогні трохи нижче середнього до золотистого кольору. Коли трохи охолонуть, посипати їх цукровою пу­дрою.

Схожі новини