Апельсиновий кекс
Рецепт
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/478856/apelsynovyi-keks.jpg)
- 160 мл апельсинового соку,
- 120 г цукру,
- 70 мл олії,
- 1 ч. ложка ванільного цукру,
- 2 ч. ложки розпушувача,
- 360 г борошна,
- 1 ст. ложка винного оцту,
- 1 ст. ложка манної крупи.
З двох апельсинів вичавити сік, зняти з половини апельсина цедру. Змішати всі рідкі інґредієнти: олію, оцет, апельсиновий сік та цедру. Додати цукор і добре розмішати, щоб цукор повністю розчинився. В іншу миску просіяти борошно, додати сіль, ванільний цукор і розпушувач. Добре розмішати. Змішати рідкі та сухі інґредієнти. Замісити тісто, воно за консистенцією має бути трохи густішим, ніж на оладки. Форму змастити олією і посипати манкою. Викласти тісто у форму і випікати кекс у духовці, розігрітій до 175°С, 40 хв. Готовий кекс вийняти з духовки і дати йому охолонути у формі. Потім вийняти з форми і прикрасити цукровою пудрою й апельсиновою цедрою.