Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Апельсиновий кекс

Рецепт

Апельсиновий кекс
Апельсиновий кекс
  • 160 мл апельсинового соку,
  • 120 г цукру,
  • 70 мл олії,
  • 1 ч. ложка ваніль­ного цукру,
  • 2 ч. ложки розпушувача,
  • 360 г борошна,
  • 1 ст. ложка винного оцту,
  • 1 ст. ложка манної крупи.

З двох апельсинів вичавити сік, зняти з половини апельсина цедру. Змішати всі рідкі інґредієнти: олію, оцет, апельси­новий сік та цедру. Додати цукор і добре розмішати, щоб цукор повністю розчи­нився. В іншу миску просіяти борошно, додати сіль, ванільний цукор і розпушу­вач. Добре розмішати. Змішати рідкі та сухі інґредієнти. Замісити тісто, воно за консистенцією має бути трохи густішим, ніж на оладки. Форму змастити олією і посипати манкою. Викласти тісто у фор­му і випікати кекс у духовці, розігрітій до 175°С, 40 хв. Готовий кекс вийняти з ду­ховки і дати йому охолонути у формі. По­тім вийняти з форми і прикрасити цукро­вою пудрою й апельсиновою цедрою.

Схожі новини