Млинці

Рецепт

Млинці
Млинці
  • 1 склянка молока не менше 2,5% жирності,
  • 2/3 склянки борошна,
  • 2 ст. ложки олії,
  • ½ ч. ложки соди, цукор і сіль — до смаку,
  • банани і шоколад — за бажання.

У молоко всипати цукор, сіль і соду, добре збити вінчиком.

Борошно додавати частинами, доки суміш не перетвориться на напіврід­ке тісто. В кінці додати олію і знову все перемішати. Залишити тісто на 30 хв у теплі. У розігріту пательню виливати тонкою цівкою тісто і смажити млинці до рум’яності із двох боків. Знімати на блю­до й обов’язково посипати цукром, мож­на змащувати вершковим маслом.

Перед подачею начинити їх банано­вими кільцями або доповнити натертим шоколадом. За бажання додати ягоди.