Млинці
Рецепт
- 1 склянка молока не менше 2,5% жирності,
- 2/3 склянки борошна,
- 2 ст. ложки олії,
- ½ ч. ложки соди, цукор і сіль — до смаку,
- банани і шоколад — за бажання.
У молоко всипати цукор, сіль і соду, добре збити вінчиком.
Борошно додавати частинами, доки суміш не перетвориться на напіврідке тісто. В кінці додати олію і знову все перемішати. Залишити тісто на 30 хв у теплі. У розігріту пательню виливати тонкою цівкою тісто і смажити млинці до рум’яності із двох боків. Знімати на блюдо й обов’язково посипати цукром, можна змащувати вершковим маслом.
Перед подачею начинити їх банановими кільцями або доповнити натертим шоколадом. За бажання додати ягоди.