Мариновані білі гриби
Рецепт
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/476213/marynovini-bili-hryby.jpg)
- 1 кг білих грибів (або маслюків, підберезників, опеньок…),
- 100 мл оцту 9%,
- 1 ст. ложка цукру,
- 4 ч. ложки дрібної солі,
- 1 лавровий листок,
- 7 гвоздик,
- 7 горошин чорного перцю,
- 4 зубчики часнику.
Очистити гриби і промити. Нарізати їх середніми шматочками (маленькі можна залишити цілими). М’ясисті великі ніжки також очистити, вони не є гіршими, ніж капелюшки. Залити гриби водою і поставити на сильний вогонь. Після закипання зняти піну, зменшити вогонь і варити, періодично помішуючи, 30 хв. Для маринаду окремо закип’ятити 1 літр води, додати сіль, цукор, лаврове листя, гвоздику, перець і часник. Варені гриби відцідити через друшляк і промити кілька разів під проточною водою. Додати гриби до киплячого маринаду і варити 15−20 хв. Викласти у простерилізовані банки разом з маринадом, закрити гарячими кришками і залишити, щоб охолонули. Зберігати у прохолодному місці. З маринованих грибів можна приготувати смачний салат із дрібно подрібненим кропом і зеленою або ріпчастою цибулею, приправивши олією і, за потреби, оцтом.