Мариновані білі гриби

Рецепт

Мариновані білі гриби
Мариновані білі гриби
  • 1 кг білих грибів (або маслюків, підберезників, опеньок…),
  • 100 мл оцту 9%,
  • 1 ст. ложка цукру,
  • 4 ч. лож­ки дрібної солі,
  • 1 лавровий листок,
  • 7 гвоздик,
  • 7 горошин чорного перцю,
  • 4 зубчики часнику.

Очистити гриби і промити. Наріза­ти їх середніми шматочками (малень­кі можна залишити цілими). М’ясисті великі ніжки також очистити, вони не є гіршими, ніж капелюшки. Залити гриби водою і поставити на сильний вогонь. Після закипання зняти піну, зменшити вогонь і варити, періодично помішуючи, 30 хв. Для маринаду окремо закип’ятити 1 літр води, додати сіль, цукор, лаврове листя, гвоздику, перець і часник. Варе­ні гриби відцідити через друшляк і про­мити кілька разів під проточною водою. Додати гриби до киплячого маринаду і варити 15−20 хв. Викласти у простери­лізовані банки разом з маринадом, за­крити гарячими кришками і залишити, щоб охолонули. Зберігати у прохолод­ному місці. З маринованих грибів можна приготувати смачний салат із дрібно по­дрібненим кропом і зеленою або ріпчас­тою цибулею, приправивши олією і, за потреби, оцтом.

Схожі новини