Ікра з опеньок
Рецепт
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/476211/ikra-z-openok.jpg)
- 500 г грибів,
- 1 склянка олії,
- 1 велика морквина,
- 1 велика цибулина,
- 1 ст. ложка оцту,
- сіль і перець — до смаку.
Гриби перебрати і кілька разів промити. Варити у підсоленій воді 30−40 хв, злити через друшляк, знову промити. Підсмажити натерту моркву і посічену цибулю в олії до золотистого кольору, але не пересмажити. Змолоти гриби на м’ясорубці. Обсмажити на пательні в олії разом з пасеруванням з моркви і цибулі на малому вогні 30 хв. Коли олія випарується, можна додати. Скуштувати ікру, посолити і поперчити. В кінці додати оцет. Розкласти у простерилізовані банки і закрити простерилізованими кришками. Зберігати в холодильнику. Використовувати таку ікру як закуску, начинку для пирогів, накладати на бутерброди, наповнювати тарталетки…