Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Салат з червоної капусти

Рецепт

Салат з червоної капусти
Салат з червоної капусти
  • 500 г червонокачанної капусти
  • 500 мл води
  • 100 мл оцту 9%
  • 40 мл рафінованої олії
  • 2 лаврові листки
  • 1 гвоздика
  • 2 горошини чорного перцю
  • 1,5 ст. ложки цукру
  • 2,5 ч. ложки солі

Підготовлену капусту розрізати на чотири частини і вирізати качан. Нарізати тонкою соломкою. Скласти у широкий посуд. Додати 1 ч. ложку солі і перемішати.

Пом’яти її руками, але не сильно, щоб не перетворити її на місиво. Прикрити посуд з капустою рушником і залишити на 4−5 год. Тоді розкласти капусту у банки не дуже щільно.

Маринад. У каструлі змішати воду, оцет, цукор, сіль, що залишилася, лаврове листя, гвоздику і чорний перець горошком. Кип’ятити 5 хв. Залити банки з капустою маринадом, залишивши 1 см до краю.

Олію розігріти приблизно до 50−70 С, але не більше, залити верх капусти олією.

Відразу закрити банки простерилізованими кришками. Перевернути банки догори дном і накрити до вистигання. Капуста буде готова вже за тиждень. Але справжнього смаку набере за місяць.

Схожі новини