Капуста з цибулею
Рецепт
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/473969/karusta-z-tsybuleiu.jpg)
- 5 кг капусти
- 1 кг цибулі
- 100 г часнику
- 300 г петрушки
- 50 г солі
- 200 мл олії
Нашаткувати капусту. Залити окропом, щоб була повністю у воді.
Нарізати цибулю і зелень (якщо свіжої зелені мало, можна додати трохи сушеної).
У розігріту з олією пательню покласти цибулю та зелень. Злегка обсмажити.
Злити з капусти воду (залишити трохи на дні) Підсмажену цибулю із зеленню додати в капусту та ретельно перемішати.
Подрібнити часник (4 середні зубчики часнику на 0,5 кг капусти).
Додати подрібнений часник до капусти і ретельно перемішати.
Додати до капусти сіль (1 ч. ложка на 0,5 кг капусти) і ретельно перемішати.
Потім капусту рівномірно утрамбувати та поставити під гніт за кімнатної температури на 3 доби. Зверху накрити рушником. Періодично (1 раз на день) проколювати капусту або перемішувати, щоб вийшов вуглекислий газ, інакше капуста гірчитиме. Через 3 доби капуста готова.
Перекласти в банки та поставити в холодильник.
Для тривалого зберігання додати сіль із розрахунку 25 г на кілограм капусти.