Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Капуста з цибулею

Рецепт

Капуста з цибулею
Капуста з цибулею
  • 5 кг капусти
  • 1 кг цибулі
  • 100 г часнику
  • 300 г петрушки
  • 50 г солі
  • 200 мл олії

Нашаткувати капусту. Залити окропом, щоб була повністю у воді.

Нарізати цибулю і зелень (якщо свіжої зелені мало, можна додати трохи сушеної).

У розігріту з олією пательню покласти цибулю та зелень. Злегка обсмажити.

Злити з капусти воду (залишити трохи на дні) Підсмажену цибулю із зеленню додати в капусту та ретельно перемішати.

Подрібнити часник (4 середні зубчики часнику на 0,5 кг капусти).

Додати подрібнений часник до капусти і ретельно перемішати.

Додати до капусти сіль (1 ч. ложка на 0,5 кг капусти) і ретельно перемішати.

Потім капусту рівномірно утрамбувати та поставити під гніт за кімнатної температури на 3 доби. Зверху накрити рушником. Періодично (1 раз на день) проколювати капусту або перемішувати, щоб вийшов вуглекислий газ, інакше капуста гірчитиме. Через 3 доби капуста готова.

Перекласти в банки та поставити в холодильник.

Для тривалого зберігання додати сіль із розрахунку 25 г на кілограм капусти.

Схожі новини