Капуста з яблуками
Рецепт
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/473968/kapusta-z-iablukamy.jpg)
- 1 кг білокачанної капусти
- 2 морквини
- 2 яблука (кисло-солодких або кислих твердих сортів)
- 1 ст. ложка солі
- 1 ч. ложка цукру
Капусту нашаткувати тонкою соломкою. Моркву натерти на тертці або нашаткувати, як капусту. Яблука нарізати на часточки, кубики чи соломкою.
Каструлю і моркву перетерти з цукром і сіллю руками, щоби капуста пустила сік. Залишити овочі на 20 хв. Потім ще раз перетерти руками і відтиснути сік.
Додати яблука, перемішати. Для аромату можна додати духмяний перець горошком і лаврове листя.
Щільно вкласти у ємності. Зверху притиснути вантажем. Залишити кваситися за кімнатної температури на добу. Впродовж дня проколювати виделкою або ножем капусту, доходячи вістрям до дна, щоб гази виходили на поверхню у вигляді бульбашок. Потім перенести у прохолодне місце на тиждень. Стежити, щоб розсіл повністю покривав вміст.
На зберігання капусту перекласти у скляні простерилізовані банки, закрити кришками і зберігати у прохолоді.