Передплата 2024 ВЗ

Квашена капуста без солі

Рецепт

Квашена капуста без солі
Квашена капуста без солі
  • 3 кг білокачанної капусти
  • 500 г моркви
  • 30 г насіння кропу

Капустину очистити від верхнього сухого і брудного листя, розрізати на дві частини, вирізати качан.

Капусту нарізати тонкою соломкою або невеликими шматочками.

Або просто нарізати на великі шматки, які умістяться у банку.

Моркву натерти на грубій тертці і додати до капусти разом з насінням кропу. Все ретельно перемішати і вим’яти овочі кілька хвилин руками, щоб вони пустили сік.

Зверху на капусту поставити гніт, наприклад, каструлю меншого об'єму з водою. Залишити за кімнатної температури на 2 доби. Каструлю краще поставити в миску, щоб сік, що виділяється, не витікав на підлогу чи стіл.

Через вказаний час капусту розкласти у простерилізовані банки, закрити кришками і зберігати в холодильнику чи іншому прохолодному місці. Подавати як салат, додавши цибулю і заправивши олією, або використовувати для приготування супів чи інших страв.

Схожі новини