Квашена капуста без солі
Рецепт
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/473963/kapusta-bez-soli.jpg)
- 3 кг білокачанної капусти
- 500 г моркви
- 30 г насіння кропу
Капустину очистити від верхнього сухого і брудного листя, розрізати на дві частини, вирізати качан.
Капусту нарізати тонкою соломкою або невеликими шматочками.
Або просто нарізати на великі шматки, які умістяться у банку.
Моркву натерти на грубій тертці і додати до капусти разом з насінням кропу. Все ретельно перемішати і вим’яти овочі кілька хвилин руками, щоб вони пустили сік.
Зверху на капусту поставити гніт, наприклад, каструлю меншого об'єму з водою. Залишити за кімнатної температури на 2 доби. Каструлю краще поставити в миску, щоб сік, що виділяється, не витікав на підлогу чи стіл.
Через вказаний час капусту розкласти у простерилізовані банки, закрити кришками і зберігати в холодильнику чи іншому прохолодному місці. Подавати як салат, додавши цибулю і заправивши олією, або використовувати для приготування супів чи інших страв.