Рецепт квашеної капусти з айвою
Як приготувати квашену капусту з айвою: простий і смачний рецепт від «Доброї кухні»
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/473961/kapusta-z-aivoiu.jpg)
- 1 кг білокачанної капусти
- 1 морквина
- 1 айва
- 1 ст. ложка з верхом солі
З капусти зняти верхнє листя. Нашаткувати капусту дрібними тонкими смужками.
Моркву натерти на грубій тертці. Айву промити у воді губкою, знімаючи ворсистий шар із поверхні фрукта.
Натерти на цій же тертці, додати до решти інґредієнтів.
Всипати сіль і ретельно перемішати з невеликим натиском, щоб капуста виділила сік. Але щоб не втратила форму і залишилася хрумкою.
Вкласти у літрову банку, сильно утрамбовуючи. Залишити за кімнатної температури на 3 дні.
Наступного дня капуста виділить сік і кваситиметься у власному соку, точніше — у розсолі. Обов’язково щодня проколювати її у кількох місцях дерев’яною шпажкою, шампуром, щоб вийшов вуглекислий газ. Через зазначений час капуста буде готова — з’явиться характерний аромат квашеної нарізки.