Передплата 2024 «Добра кухня»

Квашена капуста з айвою

Рецепт

Квашена капуста з айвою
Квашена капуста з айвою
  • 1 кг білокачанної капусти
  • 1 морквина
  • 1 айва
  • 1 ст. ложка з верхом солі

З капусти зняти верхнє листя. Нашаткувати капусту дрібними тонкими смужками.

Моркву натерти на грубій тертці. Айву промити у воді губкою, знімаючи ворсистий шар із поверхні фрукта.

Натерти на цій же тертці, додати до решти інґредієнтів.

Всипати сіль і ретельно перемішати з невеликим натиском, щоб капуста виділила сік. Але щоб не втратила форму і залишилася хрумкою.

Вкласти у літрову банку, сильно утрамбовуючи. Залишити за кімнатної температури на 3 дні.

Наступного дня капуста виділить сік і кваситиметься у власному соку, точніше — у розсолі. Обов’язково щодня проколювати її у кількох місцях дерев’яною шпажкою, шампуром, щоб вийшов вуглекислий газ. Через зазначений час капуста буде готова — з’явиться характерний аромат квашеної нарізки.

Схожі новини