Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Капуста, квашена з медом

Рецепт

Капуста, квашена з медом
Капуста, квашена з медом
  • 1 кг капусти
  • 1 морквина
  • 1 дрібка насіння кмину — за бажання
  • 1 яблуко — за бажання

ДЛЯ РОЗСОЛУ:

  • 1 літр води
  • 1,5−2 ст. ложки солі
  • 1,5 ст. ложки меду

Нашаткувати або нарізати тонкою соломкою капусту і моркву. Додати дрібку кмину і обережно перемішати. Не стискати і не м’яти овочі - вони мають залишатися пружними і хрусткими.

Овочі щільно утрамбувати у банки чи ємності для зберігання. За бажання, можна додати нарізане на четвертинки яблуко. Таке доповнення надає капусті додаткового смакового відтінку.

У воду додати сіль і довести до кипіння. Коли закипить, вимкнути вогонь, додати мед і ретельно перемішати.

Залити капусту гарячим розсолом. Рідина має повністю покривати капусту. Якщо підготовленого розсолу не вистачило — приготувати ще порцію і долити необхідну кількість розсолу в ємність.

Притиснути капусту, встановивши легку дерев’яну дощечку чи тарілку. Накрити ємність марлею. Можна накрити кришкою, проте її не слід закривати щільно.

Повітря має вільно надходити в ємність і виходити з неї.

Капусту залишити у теплі на 2−3 дні. Два-три рази на добу проколювати капусту в кількох місцях дерев’яною шпажкою. Якщо на поверхні розсолу утворюється піна — її треба зібрати. Стежити, щоб капуста була повністю занурена у розсіл.

Потім перенести ємність з капустою в холодильник або прохолодне приміщення з температурою від 0 до 10 С для подальшого приготування та зберігання.

Ще через 7−8 днів капуста буде готова до дегустації.

Схожі новини