Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Шефи тримають «кулінарну» оборону

Ектор Хіменес-Браво розробляє рецепти, аби забезпечити ЗСУ гарячим харчуванням

Ектор Хіменес-Браво
Ектор Хіменес-Браво

Від початку повномасштабного вторгнення кардинально змінили свої плани й відомі майстер-шефи, змінилися страви, які вони готують, та аудиторія, для якої вони готують. Серед тих, хто тримав і продовжує тримати кулінарну оборону, — Ектор Хіменес-Браво.

Відомий шеф-кухар, суддя популярного теле­шоу «МастерШеф» — не українець за походженням, але віддає Україні весь свій час та ресурси. Активно допомагав українським біженцям у Поль­щі та готував благодійні вечері для збору коштів на підтримку України. Його ресторани щодня відправляли тисячі порцій для ЗСУ, ТРО, лікарень та людей, які потребували допомоги.

Ектор Хіменес-Браво, який живе в Ірпені, разом зі своєю командою готував їжу для ірпінців, а також мешканців Бучі та Бородянки.

Зараз Ектор Хіменес-Браво знімає нове документальне ре­аліті для телеканалу СТБ «Укра­їна. Війна та Їжа» — про сього­дення України і героїчність тих, хто працює в тилу заради пе­ремоги. Відвідав шість насе­лених пунктів, які постраждали від ворожих обстрілів, і поспіл­кувався з рестораторами та ку­харями, які під обстрілами го­тували й годували місцевих.

Незабаром в Україну при­йдуть холоди. І військовим, які героїчно захищають країну від російських окупантів, вкрай необхідна гаряча їжа. Тож Ек­тор готує спеціальну рецепту­ру, аби забезпечити ЗСУ гаря­чим харчуванням. Це перепис борщу, де є дегідровані овочі, тушкованка і заправка — хлоп­цям слід просто все змішати, залити окропом і поїсти борщу.

— Особисто буду їздити по Миколаївській, Харківській та Донецькій областях, годува­ти хлопців і привозити продук­ти, щоб у них все було готове, — розповів кухар.

Рецепти страв Ектор праг­не зробити максимально прак­тичними та зрозумілими, щоб їх можна було легко повторити на будь-якій кухні - домашній, волонтерській чи польовій.

Паляниця з полуницями

2 яйця, 90 г цукру, 10 г ва­нільного цукру, 200 г йогур­ту без добавок, 120 г олії, 10 г розпушувача, 220 г борош­на, 400 г ягід (можна замо­рожених) чи фруктів +1 ст. ложка крохмалю.

Збити яйця з цукром та ва­нільним цукром. Додати йо­гурт, олію, збивати далі.

Просіяти до маси борошно і розпушувач, збити.

Застелити роз'ємну фор­му діам. 20 см пергаментом, змастити маслом або олією. Вилити половину тіста.

Помиті полуниці розрізати на 4 частини, обваляти у крох­малі, викласти половину на тіс­то. Вилити решту тіста. Зверху викласти решту полуниць.

Випікати у духовці, розігрі­тій до 160°С, 1 год.

Деруни з начинкою

700 г картоплі, 100 г шам­піньйонів, 50 г фаршу яло­вичого, 70 г цибулі, 10 г часнику, 2 г чебрецю, 30 г вершкового масла, 1 яйце, 80−100 г борошна.

Збити печериці у бленде­рі разом з цибулею і часни­ком. До маси додати м’ясний фарш. Підсмажити у розігрітій пательні до готовності, близь­ко 15 хв.

Натерти картоплю на терт­ці або збити у блендері. Дода­ти спеції, яйце і борошно.

Сформувати деруни, дода­ти начинку, обсмажити з двох боків.

Схожі новини