Баклажанна ікра
Рецепт
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/472409/baklazhannia-ikra.jpg)
- 6 баклажанів
- 2 болгарські перці
- 2 перці чилі
- 3 зубчики часнику
- 2 помідори
- 5 гілочок зелені петрушки
- сіль і цукор — до смаку
- 2 ст. ложки винного оцту
- 30 мл оливкової олії
Баклажани та перці промити, проколоти виделкою і запекти в духовці, розігрітій до 190−200°C, 30−40 хв, до м’якості.
Перці покласти в пакет на 15 хв.
Потім очистити їх від шкірки і насіння. Шкірку у баклажанів також зняти.
Дрібно нарізати овочі ножем. Також можна подрібнити у блендері або змолоти на м’ясорубці. Щоб відчувалися шматочки, краще нарізати ножем.
Помідори надрізати зверху та залити окропом на пів хвилини, потім облити холодною водою. Зняти шкірку. Подрібнити у блендері м’якоть помідорів і часник.
Додати в каструлю до баклажанів та перців пюре з помідорів та часнику.
Посолити і поперчити до смаку, влити олію та оцет. Скуштувати і додати спеції за потреби.
Розкласти в півлітрові банки і стерилізувати 10 хв з моменту закипання.
Герметично закрити металевими кришками, перевернути догори дном, накрити до вистигання.