Передплата 2024 «Добра кухня»

Баклажанна ікра

Рецепт

Баклажанна ікра
Баклажанна ікра
  • 6 баклажанів
  • 2 болгарські перці
  • 2 перці чилі
  • 3 зубчики часнику
  • 2 помідори
  • 5 гілочок зелені петрушки
  • сіль і цукор — до смаку
  • 2 ст. ложки винного оцту
  • 30 мл оливкової олії

Баклажани та перці промити, проколоти виделкою і запекти в духовці, розігрітій до 190−200°C, 30−40 хв, до м’якості.

Перці покласти в пакет на 15 хв.

Потім очистити їх від шкірки і насіння. Шкірку у баклажанів також зняти.

Дрібно нарізати овочі ножем. Також можна подрібнити у блендері або змолоти на м’ясорубці. Щоб відчувалися шматочки, краще нарізати ножем.

Помідори надрізати зверху та залити окропом на пів хвилини, потім облити холодною водою. Зняти шкірку. Подрібнити у блендері м’якоть помідорів і часник.

Додати в каструлю до баклажанів та перців пюре з помідорів та часнику.

Посолити і поперчити до смаку, влити олію та оцет. Скуштувати і додати спеції за потреби.

Розкласти в півлітрові банки і стерилізувати 10 хв з моменту закипання.

Герметично закрити металевими кришками, перевернути догори дном, накрити до вистигання.

Схожі новини