Передплата 2025 «Неймовірні історії життя»

Бурякова ікра: ароматна заготівля на зиму

Ніжна та смачна бурякова ікра стане чудовою закускою чи доповненням до гарнірів. Простий рецепт із мінімумом інгредієнтів дозволить насолоджуватися її насиченим смаком у будь-яку пору року

Бурякова ікра
Бурякова ікра
  • 350 г буряків
  • 60 г кетчупу
  • 1 ріпчаста цибулина
  • 50 мл води
  • 50 мл олії

У сотейнику нагріти олію і злегка обсмажити посічену цибулю.

У комбайні або на м’ясорубці подрібнити буряк.

Додати його до цибулі, тушкувати 20 хв. Додати в масу кетчуп (або натуральну томатну пасту, розведену водою 1:3, і змішану з прянощами до смаку). Тушкувати ще 20−30 хв.

Гарячу ікру розкласти у простерилізовані банки, закрити і накрити до вистигання.