Ікра з запечених овочів і яблук
Рецепт
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/472403/ovocheva-istoriia.jpg)
- 1,5 кг червоного болгарського перцю
- 1 кг баклажанів
- 1 ст. ложка солі
- ½ ст. ложки цукру
- 1 зубчик часнику
- 1 ст. ложка винного оцту
Перець і баклажани загорнути у фольгу і запікати в духовці при 180°C 30−40 хв. Остудити овочі, не розгортаючи фольгу.
Зняти з перцю тонкий шар шкірки, залишивши м’якоть.
Запечені баклажани також очистити від шкіри.
До підготовлених овочів додати подрібнений часник.
Подрібнити овочі в кухонному комбайні або розім'яти виделкою. Не обов’язково досягати повної однорідності маси.
Викласти пасту в каструлю та поставити на середній вогонь. Часто помішуючи, варити до бажаної консистенції. Додати сіль, цукор. За бажання можна додати в айвар олію. На уварювання потрібно 20−30 хв. Наприкінці влити винний оцет.
Готовий айвар розкласти у простерилізовані банки, закрити кришками.