Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Ікра з запечених овочів і яблук

Рецепт

Ікра із запечених овочів і яблук
Ікра із запечених овочів і яблук
  • 1,5 кг червоного болгарського перцю
  • 1 кг баклажанів
  • 1 ст. ложка солі
  • ½ ст. ложки цукру
  • 1 зубчик часнику
  • 1 ст. ложка винного оцту

Перець і баклажани загорнути у фольгу і запікати в духовці при 180°C 30−40 хв. Остудити овочі, не розгортаючи фольгу.

Зняти з перцю тонкий шар шкірки, залишивши м’якоть.

Запечені баклажани також очистити від шкіри.

До підготовлених овочів додати подрібнений часник.

Подрібнити овочі в кухонному комбайні або розім'яти виделкою. Не обов’язково досягати повної однорідності маси.

Викласти пасту в каструлю та поставити на середній вогонь. Часто помішуючи, варити до бажаної консистенції. Додати сіль, цукор. За бажання можна додати в айвар олію. На уварювання потрібно 20−30 хв. Наприкінці влити винний оцет.

Готовий айвар розкласти у простерилізовані банки, закрити кришками.

Схожі новини