Домашня аджика з хроном та гострим перцем: ідеальне доповнення до страв
Пряна та ароматна аджика, приготована зі свіжих помідорів, солодкого та гострого перцю, хрону і часнику, стане чудовим доповненням до м’яса, риби чи овочів. Простий рецепт дозволить насолоджуватися домашньою заготівлею протягом кількох місяців. Спробуйте створити цей пікантний соус, який додасть яскравості будь-якій страві!
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/472401/syra-adzhyka.jpg)
- 500 г помідорів
- 200 г червоного болгарського перцю
- 30 г часнику
- 30 г кореня хрону
- 1 стручок гострого перцю
- 30 мл білого винного оцту
- 30 г цукру
- 15 г солі
Помідори вимити, розрізати на 4 частини, вирізати жорстку частину серцевини, скласти у друшляк для стікання рідини.
Солодкий перець вимити, очистити від насіння, нарізати великими кубиками.
Корінь хрону вимити, очистити і натерти на дрібній тертці.
Часник очистити і вичавити або дрібно нарізати.
Гострий стручковий перець (краще у рукавичках) вимити, розрізати вздовж, очистити від насіння і дрібно нарізати. Залежно від гостроти перцю і смаку, кількість гострого перцю можна варіювати.
Помідори, що стекли, перекласти у глибокий посуд і подрібнити блендером, додати солодкий перець, подрібнити і перемішати масу дерев’яною ложкою.
До томатно-перцевого пюре додати часник, хрін, гострий перець і ще раз подрібнити блендером, перемішати і відставити настоюватися на 30 хв. Соус виходить трохи рідким, тому можна відокремити зайву рідину за допомогою сита.
У масу, що відстоялася, додати сіль, цукор, оцет і ретельно перемішати. Простерилізовані та охолоджені скляні банки наповнити аджикою, закрити металевими або пластмасовими кришками і поставити в холодильник.
Подавати до м’ясних, рибних, овочевих страв або намащувати на хліб. Така аджика може зберігатися в холодильнику 3 місяці.