Аджика зі сливами
Рецепт
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/472400/adzhyka-zi-slyvamy.jpg)
- 1 кг болгарського перцю
- 4 стручки гострого перцю
- пів жмені слив
- 3 головки часнику
- 1 пучок зелені петрушки
- 1 пучок свіжого кропу
- ½ склянки оливкової олії
- ½ склянки оцту 6%
- 1 ст. ложка цукру
- 2 ст. ложки солі
- 2,5 кг помідорів
Овочі вимити та обсушити. Перець очистити від насіння. Під час роботи з гострим перцем використовувати рукавички! Почистити часник. Усі овочі подрібнити у блендері або змолоти на м’ясорубці. Починати з помідорів. За бажання можна з них зняти шкіру.
У великій каструлі нагріти олію, додати пюре з помідорів і трохи уварити, щоб маса була зовсім рідкою.
Тим часом подрібнити перець. Він також має бути м’ясистим і бажано червоним. Сливи очистити від кісточок і теж подрібнити. Додати перці зі сливами до каструлі і ще трохи варити.
Останніми додати зелень і подрібнений часник.
Варити ще 5 хв. Додати сіль, цукор, оцет і скуштувати.
Якщо чогось не вистачає, регулювати до смаку.
Гарячу аджику розкласти у сухі простерилізовані банки і закрити новими кришками. Перевернути банки догори дном і обгорнути ковдрою. Залишити до охолодження.
З цієї кількості інґредієнтів вийде 2,5 літра аджики.