Передплата 2024 «Добра кухня»

Червона аджика

Рецепт

Червона аджика
Червона аджика
  • 500 г червоного гострого перцю
  • 110 г волоських горіхів
  • 2 головки часнику
  • 3 ч. ложки оливкової олії Extra Virgin
  • 1,5 ст. ложки насіння коріандру
  • 2 ч. ложки уцхо-сунелі
  • 1 ч. ложка чаберу
  • 1 ч. ложка кмину
  • 2 ст. ложки солі
  • 1 ч. ложка імеретинського шафрану

Перець добре вимити й очистити.

Обов’язково працювати у рукавичках.

Вимити ще раз і розкласти на рушник, дати висохнути.

Часник очистити, вимити та розкласти поруч із перцем.

Горіхи подрібнити у блендері.

У блендері подрібнити часник, перекласти до миски. Перець нарізати і теж подрібнити в блендері. Спеції та сіль добре перетерти у ступці.

У мисці змішати перець, часник, горіхи та спеції. Скушувати, якщо солі мало, додати і добре перемішати.

Готову аджику розкласти у простерилізовані банк, зверху влити 1 ч. ложку оливкової олії і закрити. Готову аджику зберігати у холодильнику.

Схожі новини