Червона аджика
Рецепт
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/471968/chervona-adzhyka.jpg)
- 500 г червоного гострого перцю
- 110 г волоських горіхів
- 2 головки часнику
- 3 ч. ложки оливкової олії Extra Virgin
- 1,5 ст. ложки насіння коріандру
- 2 ч. ложки уцхо-сунелі
- 1 ч. ложка чаберу
- 1 ч. ложка кмину
- 2 ст. ложки солі
- 1 ч. ложка імеретинського шафрану
Перець добре вимити й очистити.
Обов’язково працювати у рукавичках.
Вимити ще раз і розкласти на рушник, дати висохнути.
Часник очистити, вимити та розкласти поруч із перцем.
Горіхи подрібнити у блендері.
У блендері подрібнити часник, перекласти до миски. Перець нарізати і теж подрібнити в блендері. Спеції та сіль добре перетерти у ступці.
У мисці змішати перець, часник, горіхи та спеції. Скушувати, якщо солі мало, додати і добре перемішати.
Готову аджику розкласти у простерилізовані банк, зверху влити 1 ч. ложку оливкової олії і закрити. Готову аджику зберігати у холодильнику.