Передплата 2024 «Добра кухня»

Соте без оцту

Рецепт

Соте без оцту
Соте без оцту
  • 2 кг помідорів
  • 500 г цибулі
  • 1 кг болгарського перцю (червоного і жовтого)
  • 1 кг цукіні або кабачків
  • 100 мл оливкової олії
  • 20 г солі
  • 15 г часнику
  • 20 г сухого розмарину
  • 20 г сухого орегано
  • 20 г сухого базиліку
  • дрібка гострого меленого перцю

Помідори вимити, зробити неглибокий надріз на шкірці, облити окропом, потім холодною водою, після чого зняти шкірку, а м’якоть протерти через сито.

Цибулю очистити і нарізати кубиками. Перець очистити від насіння та перегородок, нарізати на смужки завтовшки близько 5−6 мм.

Цукіні (кабачок) нарізати на кубики близько 1×1 см. Часник очистити, посікти ножем.

У велику каструлю з товстим дном налити оливкову олію, викласти цибулю і обсмажувати 5 хв. Потім додати цукіні й болгарський перець, готувати, помішуючи, 2 хв, додати помідорну масу, часник, сіль та подрібнені спеції: орегано, базилік, розмарин, не забути і про мелений гострий перець. Тушкувати близько 30 хв.

Гаряче овочеве соте розкласти у простерилізовані банки, закрити металевими кришками (банки попередньо простерилізувати в мікрохвильовій печі, в духовці, або над парою, а кришки облити окропом).

Схожі новини