Як приготувати соте без оцту
Овочеве соте — ідеальне поєднання стиглих помідорів, соковитого перцю та ніжних цукіні, приправлене ароматними спеціями. Цей рецепт не лише збереже смак літа у банці, але й стане чудовою основою для гарнірів чи самостійною стравою в холодні сезони
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/471965/sote-bez-otstu.jpg)
- 2 кг помідорів
- 500 г цибулі
- 1 кг болгарського перцю (червоного і жовтого)
- 1 кг цукіні або кабачків
- 100 мл оливкової олії
- 20 г солі
- 15 г часнику
- 20 г сухого розмарину
- 20 г сухого орегано
- 20 г сухого базиліку
- дрібка гострого меленого перцю
Помідори вимити, зробити неглибокий надріз на шкірці, облити окропом, потім холодною водою, після чого зняти шкірку, а м’якоть протерти через сито.
Цибулю очистити і нарізати кубиками. Перець очистити від насіння та перегородок, нарізати на смужки завтовшки близько 5−6 мм.
Цукіні (кабачок) нарізати на кубики близько 1×1 см. Часник очистити, посікти ножем.
У велику каструлю з товстим дном налити оливкову олію, викласти цибулю і обсмажувати 5 хв. Потім додати цукіні й болгарський перець, готувати, помішуючи, 2 хв, додати помідорну масу, часник, сіль та подрібнені спеції: орегано, базилік, розмарин, не забути і про мелений гострий перець. Тушкувати близько 30 хв.
Гаряче овочеве соте розкласти у простерилізовані банки, закрити металевими кришками (банки попередньо простерилізувати в мікрохвильовій печі, в духовці, або над парою, а кришки облити окропом).