Соте з баклажанів і перцю: ідеальна заготівля на зиму
Ароматне соте з баклажанів, болгарського перцю, помідорів та цибулі — це класичний рецепт, який чудово доповнить ваш зимовий стіл. Простий у приготуванні та надзвичайно смачний, він стане улюбленою стравою для всієї родини. Готуйте із задоволенням!
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/471964/ovocheve-sote.jpg)
- 400 г баклажанів
- 350 г цибулі
- 400 г помідорів
- 400 г болгарського перцю
- 1,5 ст. ложки цукру
- 1 ч. ложка солі
- 60 мл олії
- 60 мл води
- 30 мл оцту 9%
Баклажани нарізати великими шматочками. Так само нарізати болгарський перець.
На дно каструлі скласти баклажани, а зверху — перець.
Грубо нарізати цибулю, помідори розрізати на 4 частини, а потім кожну ще упоперек надвоє. Зверху на перець викласти цибулю, потім помідори.
У каструлю додати олію, воду, оцет, цукор і сіль.
Накрити каструлю кришкою, довести овочі до кипіння, зменшити вогонь і млоїти 20 хв, потім обережно перемішати ложкою. Варити ще 20−25 хв.
Простерилізувати дві 700-грамові банки і кришки. Гаряче соте розкласти в банки і відразу закрити. Перевернути і накрити до повного охолодження.