Соте з баклажанів і кабачків
Рецепт
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/471961/sote-z-baklazhaniv.jpg)
- 200 г баклажанів
- 250 г кабачків
- 60 г цибулі
- 60 г моркви
- 150 г болгарського перцю
- 250 мл томатного соку
- 1 ч. ложка солі
- 1 ст. ложка цукру
- 50 мл олії
- 5 г суміші перців
- 2 лаврові листки
- ¼ ч. ложки лимонної кислоти
Заливку для соте можна робити кількома способами: подрібнивши свіжі помідори, розвести томатну пасту або взяти готовий томатний сік.
Нарізати великими кубиками кабачок і баклажан. Трохи дрібніше нарізати моркву, болгарський перець і цибулю.
На розігрітій пательні з олією швидко обсмажити порціями спершу баклажан.
Потім додати нарізаний кабачок. Продовжити легке обсмажування. До овочів додати нарізаний кубиками болгарський перець.
У сотейнику злегка обсмажити цибулю — вона дасть загальний тон соте. Додати моркву і подрібнений часник.
Усі обсмажені овочі додати в сотейник до цибулі з морквою.
Залити овочі томатним соком, щоб він проглядав крізь овочі, але не покривав їх повністю.
Всипати сіль, цукор та влити трохи розведеною водою лимонної кислоти.
Додати перець і лаврове листя, можна додати й інші улюблені спеції, тушкувати разом 15 хв. Овочі мають зберегти цілісність, але бути готовими.
Розкласти кипляче соте у 2 півлітрові простерилізовані банки і закрити прокип’яченими кришками, поставити «під шубу» до вистигання.