Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Соте з баклажанів і кабачків

Рецепт

Соте з баклажанів і кабачків
Соте з баклажанів і кабачків
  • 200 г баклажанів
  • 250 г кабачків
  • 60 г цибулі
  • 60 г моркви
  • 150 г болгарського перцю
  • 250 мл томатного соку
  • 1 ч. ложка солі
  • 1 ст. ложка цукру
  • 50 мл олії
  • 5 г суміші перців
  • 2 лаврові листки
  • ¼ ч. ложки лимонної кислоти

Заливку для соте можна робити кількома способами: подрібнивши свіжі помідори, розвести томатну пасту або взяти готовий томатний сік.

Нарізати великими кубиками кабачок і баклажан. Трохи дрібніше нарізати моркву, болгарський перець і цибулю.

На розігрітій пательні з олією швидко обсмажити порціями спершу баклажан.

Потім додати нарізаний кабачок. Продовжити легке обсмажування. До овочів додати нарізаний кубиками болгарський перець.

У сотейнику злегка обсмажити цибулю — вона дасть загальний тон соте. Додати моркву і подрібнений часник.

Усі обсмажені овочі додати в сотейник до цибулі з морквою.

Залити овочі томатним соком, щоб він проглядав крізь овочі, але не покривав їх повністю.

Всипати сіль, цукор та влити трохи розведеною водою лимонної кислоти.

Додати перець і лаврове листя, можна додати й інші улюблені спеції, тушкувати разом 15 хв. Овочі мають зберегти цілісність, але бути готовими.

Розкласти кипляче соте у 2 півлітрові простерилізовані банки і закрити прокип’яченими кришками, поставити «під шубу» до вистигання.

Схожі новини