Передплата 2024 ВЗ

Лечо з квасолею та грибами

Рецепт

Лечо з квасолею та грибами
Лечо з квасолею та грибами
  • 1 кг помідорів
  • 1 кг болгарського перцю
  • 500 г вареної квасолі
  • 500 г варених грибів
  • 500 г цибулі
  • 0,5 склянки олії
  • 100 г цукру
  • 1 ст. ложка солі
  • 1 ч. ложка оцту 9%

Нарізати варені гриби, щоб вийшли такими ж дрібними, як квасоля. Натерти на тертці очищені томати або подрібніть їх у блендері. Перець нарізати скибочками, цибулю — кубиками. Викласти в сотейник томатне пюре з олією, сіллю та цукром, кип’ятити на малому вогні 10 хв, не забуваючи помішувати.

Додати до помідорів цибулю і перець, варити ще 20 хв, додати квасолю та гриби і знову варити 20 хв. Влити, поварити кілька хвилин і зняти з вогню.

Розлити лечо у чисті банки.

Якщо вони простерилізовані, закрити банки, перевернути і остудити впродовж доби. Якщо просто помита тара, то кип’ятити наповнені банки у каструлі 15 хв.

Схожі новини