Лечо з квасолею та грибами
Рецепт
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/471955/lecho-z-hrybamy.jpg)
- 1 кг помідорів
- 1 кг болгарського перцю
- 500 г вареної квасолі
- 500 г варених грибів
- 500 г цибулі
- 0,5 склянки олії
- 100 г цукру
- 1 ст. ложка солі
- 1 ч. ложка оцту 9%
Нарізати варені гриби, щоб вийшли такими ж дрібними, як квасоля. Натерти на тертці очищені томати або подрібніть їх у блендері. Перець нарізати скибочками, цибулю — кубиками. Викласти в сотейник томатне пюре з олією, сіллю та цукром, кип’ятити на малому вогні 10 хв, не забуваючи помішувати.
Додати до помідорів цибулю і перець, варити ще 20 хв, додати квасолю та гриби і знову варити 20 хв. Влити, поварити кілька хвилин і зняти з вогню.
Розлити лечо у чисті банки.
Якщо вони простерилізовані, закрити банки, перевернути і остудити впродовж доби. Якщо просто помита тара, то кип’ятити наповнені банки у каструлі 15 хв.