Мариновані огірки з гірчицею
Рецепт маринованих огірків з гірчицею
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/466733/ohirky-z-hirchytseiu.jpg)
- 1 кг огірків
- 700 мл води
- 150 мл оцту 9%
- 1,5 ст. ложки солі
- 0,5 склянки цукру
- 3 ст. ложки французької гірчиці
- 16 горошин чорного перцю
- 12 горошин духмяного перцю
- 4 лаврові листки
- 5 зубчиків часнику
- 1−2 листки хрону
- 5 листків смородини
- 4−5 парасольок кропу
Огірки залити на 1−2 год холодною водою. Якщо плоди щойно з грядки, цього можна не робити.
У каструлю додати воду, сіль, французьку гірчицю та цукор. Поставити на вогонь, закип’ятити і охолодити.
На дно простерилізованих банок викласти горошини перців, листя хрону (невеликий шматочок), листя смородини (1−2 на півлітрову банку), 1−2 зубчики часнику.
Щільно наповнити банки огірками, зверху викласти парасольки кропу. Наповнити банки маринадом.
Стерилізувати у каструлі з водою. Як тільки огірки стануть оливкового кольору, стерилізацію закінчити.
Банки закрити кришками та перевернути до охолодження.
Через 3−4 тижні огірки промаринуються.