Мариновані огірки з гірчицею

Рецепт

Мариновані огірки з гірчицею
Мариновані огірки з гірчицею
  • 1 кг огірків
  • 700 мл води
  • 150 мл оцту 9%
  • 1,5 ст. ложки солі
  • 0,5 склянки цукру
  • 3 ст. ложки французької гірчиці
  • 16 горошин чорного перцю
  • 12 горошин духмяного перцю
  • 4 лаврові листки
  • 5 зубчиків часнику
  • 1-2 листки хрону
  • 5 листків смородини
  • 4-5 парасольок кропу

Огірки залити на 1-2 год холодною водою. Якщо плоди щойно з грядки, цього можна не робити.

У каструлю додати воду, сіль, французьку гірчицю та цукор. Поставити на вогонь, закип’ятити і охолодити.

На дно простерилізованих банок викласти горошини перців, листя хрону (невеликий шматочок), листя смородини (1-2 на півлітрову банку), 1-2 зубчики часнику.

Щільно наповнити банки огірками, зверху викласти парасольки кропу. Наповнити банки маринадом.

Стерилізувати у каструлі з водою. Як тільки огірки стануть оливкового кольору, стерилізацію закінчити.

Банки закрити кришками та перевернути до охолодження.

Через 3-4 тижні огірки промаринуються.

Схожі новини

Популярне за добу

Популярне за тиждень