Передплатити

Напої з полуниці

Підбірка рецептів напоїв із полуниці


Фото із мережі

Полуничний мохіто

  • цукор коричневий (1 ч. л.);
  • м'ята (1 гілочка);
  • полуниця (5-6 шт.);
  • лимон (0,5 шт.);
  • лід (5 -6 кубиків), 
  • вода (150 мл).

Промиту та обсушену м'яту розтираємо з цукром у ступці. Додаємо полуницю і також перетираємо. До отриманої суміші вливаємо сік половини лимона і ретельно все перемішуємо.

Отриману суміш перекладаємо в склянку, додаємо лід, нарізаний лимон і пару ягідок полуниці. Заливаємо  мінеральною газованою водою і подаємо.

Крижаний чай

  • Полуниця-400 г
  • Свіжозаварений чорний чай-4 чашки
  • Лимонний сік-1/4 чашки
  • Цукор — за смаком
  • Лід

Відкласти кілька ягід полуниці, інші подрібнити блендером. Отримане полуничне пюре процідити в глечик. Влити в глечик охолоджений чай, лимонний сік, додати цукор за смаком. Розмішати напій і поставити в холодильник. Подавати чай з полуницею в охолоджених високих склянках, наповнених кубиками льоду. При подачі прикрасити ягодами полуниці.

Полунично-м’ятний компот

  • Полуниця-250 г
  • Свіжа м’ята-5 гілочок
  • Цукор — за смаком
  • Вода-3 літри

Полуницю помити, відрізати хвостики, скласти в каструлю і залити водою. Додати цукор і м’яту, довести до кипіння. Перемішати, поки цукор не розчиниться. Варити ще хвилин десять. Потім процідити і охолодити. При подчі можна прикрасити ягодами полуниці і листочками свіжої м’яти.

Свіжий напій з полуницею

  • Холодний кефір-0,5 л
  • Полуниця — 150 г
  • Мед або цукор — за смаком

Всі інгредієнти збити міксером або блендером. Розлити у високі келихи, при подачі прикрасити полуницею і листочками м’яти.