Напої з полуниці
Підбірка рецептів напоїв із полуниці
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/461077/534aaf17-36ff-4838-b526-79e99f6e9960.jpeg)
Полуничний мохіто
- цукор коричневий (1 ч. л.);
- м'ята (1 гілочка);
- полуниця (5-6 шт.);
- лимон (0,5 шт.);
- лід (5 -6 кубиків),
- вода (150 мл).
Промиту та обсушену м'яту розтираємо з цукром у ступці. Додаємо полуницю і також перетираємо. До отриманої суміші вливаємо сік половини лимона і ретельно все перемішуємо.
Отриману суміш перекладаємо в склянку, додаємо лід, нарізаний лимон і пару ягідок полуниці. Заливаємо мінеральною газованою водою і подаємо.
Крижаний чай
- Полуниця-400 г
- Свіжозаварений чорний чай-4 чашки
- Лимонний сік-1/4 чашки
- Цукор — за смаком
- Лід
Відкласти кілька ягід полуниці, інші подрібнити блендером. Отримане полуничне пюре процідити в глечик. Влити в глечик охолоджений чай, лимонний сік, додати цукор за смаком. Розмішати напій і поставити в холодильник. Подавати чай з полуницею в охолоджених високих склянках, наповнених кубиками льоду. При подачі прикрасити ягодами полуниці.
Полунично-м’ятний компот
- Полуниця-250 г
- Свіжа м’ята-5 гілочок
- Цукор — за смаком
- Вода-3 літри
Полуницю помити, відрізати хвостики, скласти в каструлю і залити водою. Додати цукор і м’яту, довести до кипіння. Перемішати, поки цукор не розчиниться. Варити ще хвилин десять. Потім процідити і охолодити. При подчі можна прикрасити ягодами полуниці і листочками свіжої м’яти.
Свіжий напій з полуницею
- Холодний кефір-0,5 л
- Полуниця — 150 г
- Мед або цукор — за смаком
Всі інгредієнти збити міксером або блендером. Розлити у високі келихи, при подачі прикрасити полуницею і листочками м’яти.