Тірамісу без яєць
Рецепти від читачів «Доброї кухні»
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/458453/tiramisu.jpg)
- 300 г печива савоярді
- 300 г сиру маскарпоне
- 350 г вершків від 30%
- 4 ст. ложки цукрової пудри
- 150 мл міцної кави
- 1-2 ст. ложки коньяку
- 1 ст. ложка какао-порошку
Крем. У мисці з’єднати маскарпоне та цукрову пудру.
Вінчиком або лопаткою перемішати до однорідності.
Можна скористатися міксером, але збивати на мінімальній швидкості і недовго.
Жирні вершки перелити у велику ємність і збити на м’яку піну. Щоб вершки добре збилися, вони мають бути холодними, а також додатково охолодити ємність і вінчики міксера.
Невеликими порціями до сирної маси додати збиті вершки. Перемішати крем акуратно вінчиком або лопаткою.
Заварену охолоджену каву перелити в глибоку тарілку і додати коньяк або ром. Якщо не любите міцні напої, можна алкоголь не використовувати.
У каву по одному за раз занурювати печиво савоярді, буквально на 2-3 секунди, бо печиво швидко розмокає.
Змочене у каві печиво викласти щільним шаром на дно форми 13х24 см або для порційної подачі у склянки. Шар печива покрити кремом і розрівняти.
Далі знову викласти шар печива, змоченого у каві, і знову покрити його кремом.
Зверху тірамісу покрити шаром какао-порошку або натертим шоколадом. Поставити десерт у холодильник на 2-3 год або довше, тільки після цього крем трохи застигне і тірамісу буде легко нарізати на порції.
Якщо немає відповідної форми, то скласти тірамісу можна відразу на тарілці. Крем у такому разі найзручніше наносити за допомогою кондитерського мішка зі звичайною круглою насадкою. А от якщо порцій потрібно зробити багато, то краще складати тірамісу у склянках.
Оксана Швець, м. Київ.