Передплатити

Галицький пляцок «Вишиванка»

Рецепти від читачів «Доброї кухні»


Пляцок Вишиванка

ДЛЯ ТІСТА:

  • 500 г борошна
  • 250 г маргарину
  • 18 г розпушувача
  • 200 г цукру
  • 3 жовтки
  • 20 г какао

ДЛЯ СИРНОЇ МАСИ:

  • 1 кг сиру
  • 200 г цукру
  • 50 г крохмалю
  • 3 яйця

ДЛЯ МАКОВОЇ МАСИ:

  • 250 г маку
  • 3 білки
  • 100 г цукру

ДЛЯ КРЕМУ:

  • 300 г масла
  • 250 г згущеного молока
  • 10 г розчинної кави
  • 10 мл горілки

ДЛЯ ГЛАЗУРІ:

  • 100 г шоколаду
  • 15 мл молока

Тісто. Борошно вимішати з розпушувачем і посікти з маргарином. Додати цукор, 3 жовтки, сметану та замісити густе тісто. Поділити його на 2 рівні частини. До однієї частини додати какао, перемішати. Тепер розділити світле і темне тісто ще надвоє кожне. Таким чином отримуємо 4 частини тіста – 2 світлі та 2 темні. Темне тісто покласти у морозилку, щоб потім його натерти на пляцок. Світле – у холодильник.

Сирна начинка. Сир змолоти блендером. Додати цукор, крохмаль та яйця, все перемішати. Можна збивати всі інґредієнти відразу в чаші

комбайна.

Макова начинка. Мак перемолоти кавомолкою, запарити, остудити. Окремо збити 3 білки (що залишились від тіста) зі 100 г цукру на стійку піну.

Додати до охолодженого маку, обережно перемішати.

У форму 23х28 см викласти 1 частину світлого тіста – половину макової маси – половину сирної маси. На сир натерти на грубій тертці половину темного тіста. Випікати 30-40 хв при 180°С.

Охолодити у формі!

Потрібно спекти два такі коржі.

Крем. М‘яке масло збити зі згущеним молоком, додати каву, розчинену у горілці.

Змастити корж кремом та прикрити другим коржем так, щоб коричневе тісто було у середині.

Полити пляцок шоколадною помадкою, прикрасити за бажання. Залишити в холодильнику на 12 год.

Любов Толочко, м. Львів.

Більше рецептів у рубриці «Кухня»

Читайте також: Хачапурі