Передплата 2024 «Добра кухня»

Паска без дріжджів

До святкового столу

  • 300 г м’якого жирного домашнього сиру
  • 500 г пшеничного борошна
  • 2 яйця
  • 180 г цукру
  • 100 мл молока
  • 4 ст. ложки олії
  • 1 г ваніліну
  • 1 ч. ложка соди
  • 0,5 ч. ложки солі
  • 100 г родзинок
  • 1 ч. ложка соку лимона чи лайма

У миску розбити яйця, додати цукор та сіль. Масу збити вінчиком до однорідності. Додати в яєчну масу олію, ледве тепле молоко та погашену соду. Соду можна погасити соком лимона чи лайма. Також додати сир і добре розтерти всю масу.

Потім додати в тісто промиті і трохи розпарені родзинки. Замість них можна використати різні цукати.

Просіяти борошно в тісто і додати ванілін (1 г) або ванільний цукор (10 г). Спершу вимішувати тісто ложкою, потім руками, доки воно не збереться у кулю.

Форму застелити пергаментом, можна використовувати щільні паперові форми. Тісто викласти до половини форм. Щоб легше було формувати тісто, руки краще змастити олією.

Випікати сирну паску у розігрітій до 1800С духовці. Маленькі паски - 45 хв, велику – 1 год. Готовність паски перевірити за допомогою дерев’яної шпажки.

Остудити паску на решітці, виклавши на бік.

Покрити паски будь-якою глазур’ю і прикрасити кондитерською посипкою.

Більше рецептів у рубриці «Кухня»

Схожі новини