Салат з базиліковими мітболами
Рецепт від "Доброї кухні"
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/452799/mitboly.jpg)
- 150 г листового салату
- 1 великий помідор
- 1 солодкий перець
- 120 г бринзи
- 120 г базилікової салатної заправки
Для мітболів:
- 500 г м’ясного фаршу
- 1 яйце
- 1 середній пучок базиліку
- 1 зубчик часнику
- 3 ст. ложки вівсяних пластівців
- сіль – до смаку
Мітболи. Зелень з’єднати з часником та яйцем. Збити на пасту. Змішати з фаршем і вівсяними пластівцями, посолити. Вимішати.
Сформувати мітболи завбільшки із невеликий мандарин. Викласти на деко. Запікати у розігрітій до 200°С духовці близько 15 хв.
Салат порвати руками і викласти у миску.
Додати 2/3 заправки. Перемішати. Помідори, перець і бринзу нарізати кубиками. У тарілки розкласти заправлену салатну зелень, на неї — сир та овочі, додати мітболи. Полити залишками заправки. Перед подачею перемішати.