Передплата 2025 «Добра кухня»

Салат з базиліковими мітболами

Рецепт від "Доброї кухні"

  • 150 г листового салату
  • 1 великий помідор
  • 1 солодкий перець
  • 120 г бринзи
  • 120 г базилікової салатної заправки

Для мітболів:

  • 500 г м’ясного фаршу
  • 1 яйце
  • 1 середній пучок базиліку
  • 1 зубчик часнику
  • 3 ст. ложки вівсяних пластівців
  • сіль – до смаку

Мітболи. Зелень з’єднати з часником та яйцем. Збити на пасту. Змішати з фаршем і вівсяними пластівцями, посолити. Вимішати.

Сформувати мітболи завбільшки із невеликий мандарин. Викласти на деко. Запікати у розігрітій до 200°С духовці близько 15 хв.

Салат порвати руками і викласти у миску.

Додати 2/3 заправки. Перемішати. Помідори, перець і бринзу нарізати кубиками. У тарілки розкласти заправлену салатну зелень, на неї — сир та овочі, додати мітболи. Полити залишками заправки. Перед подачею перемішати.

Більше рецептів у рубриці «Кухня»