Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Суп з сочевиці

Рецепт від "Добої кухні"

  • 200 г сочевиці
  • 400-500 г гарбуза
  • 2 зубчики часнику
  • 2 маленькі цибулинки
  • 1-2 ст. ложки томатної пасти
  • 300-400 г фаршу
  • 1 жовток
  • 2 ст. ложки панірувальних сухарів
  • 1/2 банки консервованих томатів
  • сіль, перець чорний і гострий червоний, цукор
  • майоран або інші трави
  • зелень - за бажання
  • 1,5 літра бульйону або води

Сочевицю промити добре. Гарбуз нарізати невеликими кубиками. 1 цибулинку та 1 зубчик часнику почистити і дрібно нарізати. У каструлі розігріти 2 ложки олії, обсмажити гарбуз 2-3 хв, помішуючи. Додати до гарбуза цибулю, часник, сочевицю, томатну пасту і трохи майорану. Залити бульйоном та варити на середньому вогні 15 хв.

У фарш додати посічені цибулю, часник, жовток, панірувальні сухарі, сіль, перець. Добре вимішати. Сформувати маленькі кульки.

Обсмажити на пательні з усіх боків 5 хв.

До сочевиці додати консервовані томати, фрикадельки, посолити, поперчити, всипати трави до смаку і варити 10 хв. Наприкінці додати зелень. Вимкнути плиту та залишити суп трохи настоятися.

Більше рецептів у рубриці «Кухня»

Схожі новини