Суп з сочевиці
Рецепт від "Добої кухні"
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/452786/sup-sochevytsia.jpg)
- 200 г сочевиці
- 400-500 г гарбуза
- 2 зубчики часнику
- 2 маленькі цибулинки
- 1-2 ст. ложки томатної пасти
- 300-400 г фаршу
- 1 жовток
- 2 ст. ложки панірувальних сухарів
- 1/2 банки консервованих томатів
- сіль, перець чорний і гострий червоний, цукор
- майоран або інші трави
- зелень - за бажання
- 1,5 літра бульйону або води
Сочевицю промити добре. Гарбуз нарізати невеликими кубиками. 1 цибулинку та 1 зубчик часнику почистити і дрібно нарізати. У каструлі розігріти 2 ложки олії, обсмажити гарбуз 2-3 хв, помішуючи. Додати до гарбуза цибулю, часник, сочевицю, томатну пасту і трохи майорану. Залити бульйоном та варити на середньому вогні 15 хв.
У фарш додати посічені цибулю, часник, жовток, панірувальні сухарі, сіль, перець. Добре вимішати. Сформувати маленькі кульки.
Обсмажити на пательні з усіх боків 5 хв.
До сочевиці додати консервовані томати, фрикадельки, посолити, поперчити, всипати трави до смаку і варити 10 хв. Наприкінці додати зелень. Вимкнути плиту та залишити суп трохи настоятися.