Передплата 2024 «Добрий господар»

Картопляний торт з м‘ясом

Готує зірка: DZIDZIO

Для коржів:

  • 1,5 кг карто­плі
  • 1 цибулина
  • 40 мл олії
  • 2 яйця
  • 5 г солі
  • 2 г чорного меленого перцю.

Для картопляного крему

  • 1 кг картоплі
  • 75 г вершко­вого масла
  • 80 мл вершків 15%
  • 2 яйця
  • 2 г чорного ме­леного перцю
  • 5 г солі
  • 200 г твердого сиру.

Для м’ясного крему:

  • 600 г свинини (лопатки)
  • 100 г цибулі
  • 120 г болгар­ського перцю
  • 40 мл олії
  • 5 гілочок петрушки
  • 5 г солі
  • 3 г чорного меленого перцю
  • 100 г вершкового масла
  • 4 г меленого мускатного горіха.

Для маринування:

  • 300 г свинячих реберець
  • 400 г по­мідорів
  • 1 апельсин
  • 1 цибу­лина
  • 20 мл олії
  • 80 мл соє­вого соусу
  • 125 мл червоного сухого вина
  • 3 г червоного меленого перцю
  • 3 г чорно­го меленого перцю
  • 5 г солі
  • 25 г вершкового масла
  • 16 г цукру
  • 10 г крохмалю.

Натерти на тертці карто­плю разом із цибулею, до­дати яйця, борошно, сіль та чорний мелений перець. Об­смажити коржі на пательні з обох боків.

Для м’ясного крему-паште­ту обсмажити дрібно наріза­ну цибулю, свинячий фарш, подрібнений болгарський пе­рець, петрушку та кріп. Додати сіль, червоний і чорний меле­ний перець. Обсмажену масу подрібнити в блендері разом із м’яким вершковим маслом та мускатним горіхом.

Для картопляного кре­му зварену картоплю потовк­ти. Додати вершкове масло, вершки, жовтки, чорний меле­ний перець, сіль та збити блен­дером.

Приготувати маринад. По­дрібнені помідори тушкувати на пательні, збити блендером та змішати з апельсиновим соком і дрібно нарізаною ци­булею. Додати соєвий соус, вино, червоний та чорний ме­лений перець, сіль. Маринува­ти ребра у суміші 30 хв. Потім викласти на деко та запікати 30 хв. за температури 180°C. Гото­ві ребра обсмажити на патель­ні у суміші вершкового масла та цукру.

З маринаду приготувати соус: додати до нього крох­маль, довести до кипіння та трохи прогріти на пательні.

Змастити картопляні кор­жі м’ясним паштетом. Боки та верх торта змастити кар­топляним кремом, притруси­ти натертим твердим сиром. У центр торта поставити піра­мідкою реберця. Подавати із соусом.

Більше рецептів у рубриці «Кухня»

Схожі новини