Передплата 2024 «Добра кухня»

Трюфелі… з квасолі

Фуд-блогерка з Дрогобича Леся Кравецька пропонує рецепт для тих, хто полюбляє цікаві смаки

Пані Леся каже: «Ці квасолеві цукерки - неймовірні. Справжнісінькі трюфелі. Ніхто, ну ніхто вам не скаже, що вони - з квасолі. Головне - ви самі про це не скажіть».

Інгредієнти

  • 1 склянка квасолі чорної
  • 3 ст. ложки меду
  • 20 г цукру ванільного
  • 4 ст. ложки пудри цукрової
  • 50 г шоколаду чорного
  • 4 ст. ложки горіхів волоських (мелених)
  • 5 ст. ложок какао темного

Приготування:

Квасолю замочити на ніч у воді. Відварити до готовності, відцідити і гарно обсушити. Змолоти або подрібнити за допомогою кухонного комбайна.

Додати мелені горіхи, какао, мед, пудру, ванільний цукор, 50 г шоколаду.

Прогріти на маленькому вогні, постійно помішуючи, поки шоколад не розтопиться. Утвориться чудова шоколадна трюфельна маса з дрібненькими шматочками горіхів.

Набирати столовою ложкою масу і формувати цукерки.

Вихід - приблизно 30 штук. Поставити на 20 хвилин у холодильник.

Решту шоколаду розтопити на водяній бані. Цукерки наштрикнути на шпажки, облити шоколадом і поставити в холодильник на 10 хвилин до застигання шоколаду.

Більше рецептів у рубриці «Кухня»

Схожі новини