Що приготувати з яблук?
Найкращий варіант - приготувати з яблук запашну випічку
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/451885/345678765434567.jpg)
Яблучний пиріг на кефірі
Інгредієнти:
- 2 яйця
- 200 г цукру
- 1 ч. л. ванільного цукру
- 250 мл кефіру
- 50 г вершкового масла (додатково для змащування форми)
- 250 г борошна
- дрібка солі
- 1 ч. л. розпушувача (не амонійного)
- 2-3 яблука (твердих сортів)
- 1 ч. л. меленої кориці
- 1 ст. л. цукрової пудри
Приготування:
- Збийте 2 яйця та 200 г цукру.
- Додайте дрібку солі та чайну ложку ванільного цукру та знову збийте.
- Тоді додайте 50 г вершкового масла й знову збийте до однорідної маси.
- Вливайте 250 мл кефіру, продовжуючи збивати.
- Додайте до маси чайну ложку розпушувача та знову збийте.
- Порціями додавайте до маси 250 г борошна, продовжуючи збивати тісто до консистенції густої сметанани.
- Форму для запікання змастіть вершковим маслом, а 2-3 яблука помийте, видаліть серцевину та наріжте шматочками.
- Тісто влийте тісто у форму, рівномірно розподіліть по периметру, а зверху викладіть яблука.
- Посипте 1 ст. л. кориці та ставте в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.
Смачного!
Читайте також: Вареники з яблуками