Рисовий пудинг
Готує зірка: учасниця кулінарного шоу на Новому каналі «Пекельна кухня» Яна Беденко
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/451647/rysovyi-pudynh.jpg)
2 зернятка кардамону, 1 стручок ванілі, 3 бутони гвоздики, 1/2 палички кориці, 400 мл кокосового молока, 4 ст. ложки цукру, 600 мл молока, 2 ст. ложки жирних вершків, цедра 1 лайма, 225 г круглозернистого рису, 2 ст. ложки сиру маскарпоне, 2 сирі жовтки.
Розігріти духовку до 200°С.
Розрізати стручок ванілі та вийняти зернятка лезом ножа. Змішати з кардамоном.
Підсмажити всі спеції на розігрітій пательні.
Вилити до спецій кокосове молоко, додати ще вершки та молоко. Додати цукор, цедру лайма і перемішати.
За кілька хвилин додати рис і довести до кипіння. Варити суміш 5 хв. Перелити рисову масу в глибокий посуд і додати жовтки та маскарпоне. Ретельно перемішати й викласти в жаростійку форму. Розрівняти масу ложкою та випікати в духовці за температури 170- 180°С 15-20 хв.
Коли скоринка на рисовому пудингу буде золотистого кольору – він готовий.