Передплата 2024 ВЗ

Рисовий пудинг

Готує зірка: учасниця кулінарного шоу на Новому каналі «Пекельна кухня» Яна Беденко

2 зернятка кардамону, 1 стручок ванілі, 3 бутони гвоздики, 1/2 палички ко­риці, 400 мл кокосового мо­лока, 4 ст. ложки цукру, 600 мл молока, 2 ст. ложки жир­них вершків, цедра 1 лайма, 225 г круглозернистого рису, 2 ст. ложки сиру маскар­поне, 2 сирі жовтки.

Розігріти духовку до 200°С.

Розрізати стручок ванілі та вийняти зернятка лезом ножа. Змішати з кардамоном.

Підсмажити всі спеції на ро­зігрітій пательні.

Вилити до спецій кокосове молоко, додати ще вершки та молоко. Додати цукор, цедру лайма і перемішати.

За кілька хвилин додати рис і довести до кипіння. Варити суміш 5 хв. Перелити рисову масу в глибокий посуд і дода­ти жовтки та маскарпоне. Ре­тельно перемішати й викласти в жаростійку форму. Розрівня­ти масу ложкою та випікати в духовці за температури 170- 180°С 15-20 хв.

Коли скоринка на рисовому пудингу буде золотистого ко­льору – він готовий.

Більше рецептів у рубриці «Кухня»

Схожі новини