Горіховий торт з халвою
Рецепт від "Доброї кухні"
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/451457/horikhovyi-tort.jpg)
Для горіхових коржів:
- 5 яєць
- 125 г борошна
- 125 г мелених волоських горіхів
- 95 г цукру
- дрібка солі
Для бісквітних коржів:
- 5 яєць
- 125 г борошна
- 100 г кукурудзяного крохмалю
- 90 г цукру
- дрібка солі
Для горіхового крему:
- 110 г подрібнених волоських горіхів
- 155 г вершкового масла
- 125 г цукрової пудри
- 100 мл теплого молока
- 4-5 ст. ложок джему
Для крему з халвою:
- 2,5 склянки молока
- 74 г борошна
- 74 г кукурудзяного крохмалю
- 185 г вершкового масла
- 25 г цукру
- 310 г якісної ванільної халви
Горіхові коржі. Розігріти духовку до 160°С. Дно 2 роз‘ємних форм діам. 20 см змастити маслом і вистелити пергаментом. Збити білки з сіллю. Додати половину цукру, збити на стійку піну.
Збити жовтки з рештою цукру, змішати з білками. Всипати просіяне борошно і горіхи, акуратно перемішати. Розділити порівну між формами. Випікати 25 хв. Коржі остудити і розрізати на 2 частини.
Бісквітні коржі. Підготувати тісто як для горіхових коржів, розділити між двома формами, випікати 25 хв, до готовності. Остудити.
Коржі краще спекти за день до збирання торта.
Крем з халвою. Змішати борошно і крохмаль, влити тонкою цівкою ½ склянки гарячого молока, перемішати, щоб не було грудочок. Додати решту гарячого молока, варити, інтенсивно помішуючи, до загустіння. Накрити харчовою плівкою впритул, остудити.
Збити м’яке масло з цукром і по ложці додати в заварений крем. Додати подрібнену халву, збити.
Горіховий крем. Подрібнені горіхи залити теплим молоком і залишити вистигати. Збити м’яке масло з цукром.
По ложці додати замочені горіхи.
Збирання: горіховий корж, 2 ст. ложки джему (краще вишневого), ¼ крему з халвою, бісквітний корж, ¼ крему з халвою, горіховий корж, ¼ горіхового крему, горіховий корж, 2 ст. ложки джему, ¼ крему з халвою, бісквітний корж, ¼ крему з халвою, горіховий корж.