Передплата 2024 «Добрий господар»

Горіховий торт з халвою

Рецепт від "Доброї кухні"

Для горіхових коржів:

  • 5 яєць
  • 125 г борошна
  • 125 г мелених волоських горіхів
  • 95 г цукру
  • дрібка солі

Для бісквітних коржів:

  • 5 яєць
  • 125 г борошна
  • 100 г кукурудзяного крохмалю
  • 90 г цукру
  • дрібка солі

Для горіхового крему:

  • 110 г подрібнених волоських горіхів
  • 155 г вершкового масла
  • 125 г цукрової пудри
  • 100 мл теплого молока
  • 4-5 ст. ложок джему

Для крему з халвою:

  • 2,5 склянки молока
  • 74 г борошна
  • 74 г кукурудзяного крохмалю
  • 185 г вершкового масла
  • 25 г цукру
  • 310 г якісної ванільної халви

Горіхові коржі. Розігріти духовку до 160°С. Дно 2 роз‘ємних форм діам. 20 см змастити маслом і вистелити пергаментом. Збити білки з сіллю. Додати половину цукру, збити на стійку піну.

Збити жовтки з рештою цукру, змішати з білками. Всипати просіяне борошно і горіхи, акуратно перемішати. Розділити порівну між формами. Випікати 25 хв. Коржі остудити і розрізати на 2 частини.

Бісквітні коржі. Підготувати тісто як для горіхових коржів, розділити між двома формами, випікати 25 хв, до готовності. Остудити.

Коржі краще спекти за день до збирання торта.

Крем з халвою. Змішати борошно і крохмаль, влити тонкою цівкою ½ склянки гарячого молока, перемішати, щоб не було грудочок. Додати решту гарячого молока, варити, інтенсивно помішуючи, до загустіння. Накрити харчовою плівкою впритул, остудити.

Збити м’яке масло з цукром і по ложці додати в заварений крем. Додати подрібнену халву, збити.

Горіховий крем. Подрібнені горіхи залити теплим молоком і залишити вистигати. Збити м’яке масло з цукром.

По ложці додати замочені горіхи.

Збирання: горіховий корж, 2 ст. ложки джему (краще вишневого), ¼ крему з халвою, бісквітний корж, ¼ крему з халвою, горіховий корж, ¼ горіхового крему, горіховий корж, 2 ст. ложки джему, ¼ крему з халвою, бісквітний корж, ¼ крему з халвою, горіховий корж.

Більше рецептів у рубриці «Кухня»

Схожі новини