Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Шуба» по-сучасному

Готує зірка: переможець 11-го сезону «МастерШеф» Богдан Шинкарьов

2 буряки, 1 морквина, 2 картоплини, 1 цибулина, 1 склянка води з льодом, 1 копчена скумбрія, 2 ст. лож­ки сметани або вершків, сік 1 лимона, коріандр, сіль, пе­рець – до смаку, 1,2 г жела­тину, 1 скибка чорного хлі­ба.

Зварити буряк, моркву та картоплю.

Нарізати дуже дрібно цибу­лю і покласти її в холодну воду з льодом. Розібрати копче­ну скумбрію. Натерти на терт­ці картоплю та моркву. Додати солі до смаку та трохи лимон­ного соку. Варений буряк на­різати, додати сметану або вершки та збити блендером.

Додати спеції – коріандр, сіль, перець та лимонний сік – до смаку.

Додати до бурякової маси желатин. Щоб мус не перетво­рився на гумову кульку, у та­ких пропорціях: 1,2 г желатину на 100 г бурякової маси. Нагрі­ти масу вище 60°С, не доводя­чи до кипіння.

Скласти шубу. Силіконову форму заповнити наполовину буряковим мусом. Покласти в центр трохи моркви. Між ними можна змастити майонезом. Туди ж додати картоплю, трохи цибулі, а потім скумбрію. Вирі­зати шматочок чорного хліба і акуратно втиснути, ніби про­штовхуючи всередину начин­ку, доки бурякова маса не за­повнить всю форму. Поставити заготовки у морозильну каме­ру на кілька годин. Вийняти з форми, дати відтанути.

Більше рецептів у рубриці «Кухня»

Схожі новини