Передплата 2024 ВЗ

Картопляні зрази з капустою

Рецепт від "Доброї кухні"

  • 1 кг картоплі
  • 2 яйця
  • 1 повна ложка борошна
  • 4-5 ст. ложок олії
  • по дрібці солі і перцю

Для начинки:

  • 600-700 г квашеної капусти
  • 3-5 цибулин
  • сіль, чорний мелений перець – до смаку
  • 5 ст. ложк олії

Картоплю зварити, протерти через сито або ретельно потовкти ще гарячою.

Додати яйця, борошно, олію, в якій смажилась цибуля, сіль, перець і добре вимішати.

Для начинки квашену капусту зварити в невеликій кількості води, відцідити, відтиснути і дрібно посікти. Потушкувати разом із підсмаженою цибулею. Поперчити, посолити.

Брати рукою картопляне тісто, розплюснути на корж і начиняти, як вареник, капустою.

Защіплену зразу приплюснути «по шву», як котлетку. Щоб тісто не прилипало до рук, змащувати руки олією з блюдця.

Розкласти зрази на посипану борошном стільницю.

Смажити на олії до золотистого кольору і викласти на таріль.

Подавати гарячими з грибною підливою.

Більше рецептів у рубриці «Кухня»

Схожі новини