Картопляні зрази з капустою
Рецепт від "Доброї кухні"
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/450311/zrazy.jpg)
- 1 кг картоплі
- 2 яйця
- 1 повна ложка борошна
- 4-5 ст. ложок олії
- по дрібці солі і перцю
Для начинки:
- 600-700 г квашеної капусти
- 3-5 цибулин
- сіль, чорний мелений перець – до смаку
- 5 ст. ложк олії
Картоплю зварити, протерти через сито або ретельно потовкти ще гарячою.
Додати яйця, борошно, олію, в якій смажилась цибуля, сіль, перець і добре вимішати.
Для начинки квашену капусту зварити в невеликій кількості води, відцідити, відтиснути і дрібно посікти. Потушкувати разом із підсмаженою цибулею. Поперчити, посолити.
Брати рукою картопляне тісто, розплюснути на корж і начиняти, як вареник, капустою.
Защіплену зразу приплюснути «по шву», як котлетку. Щоб тісто не прилипало до рук, змащувати руки олією з блюдця.
Розкласти зрази на посипану борошном стільницю.
Смажити на олії до золотистого кольору і викласти на таріль.
Подавати гарячими з грибною підливою.