Салат «Цезар» - варіант під смак родини
Знана калуська господиня Люба Біріна поділилася рецептом салату «Цезар», який вона готує на святковий стіл
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/450204/tsezar.jpg)
За словами господині, то не є автентична версія, варіант максимально «підігнаний» під смаки її родини.
Салат «Цезар» - рецепт від Люби Біріної
На 2 великі тарілки:
Соус
1 чайну ложку каперсів перетерти через дрібне сито.1 яйце залити окропом та потримати рівно 1 хвилину. Розбити його в чашу блендера, додати перетерті каперси, 2 чайні ложки міцної гірчиці (можна діжонської з зернятами), 0,5 чайної ложки солі, 0.5 чайної ложки цукру, 1 чайну ложку свіжого лимонного соку - все перемішати (пів хвилини), по трохи вливати рафіновану олію. Олії піде близько 200 мл, але треба дивитися. Коли соус майже готовий - виключити блендер та спробувати смак, на цьому етапі його легко можна підкоригувати (додати ще солі, цукру, чи гірчиці), тоді продовжити. По консистенції соус повинен бути як майонез. В готовий вичавити великий зубець часнику і трохи тертого пармезану. В мене блендер-чаша.
Куряче філе
2 великі половини курячого філе. Зрізати й забрати мале філе, залишити 2 великі частини. М’ясо попередньо замаринувати: сіль, соєвий соус, солодка паприка, сухий часник, карі (якщо не любите - суміш перців). У плівку і на ніч в холодильник. Обсмажити на середньому вогні на олії з двох сторін до рум’яна, не пересушити. Зразу після смажки загорнути в фольгу.
Відварити 2 курячих яйця (можна взяти перепелині яйця).
Сухарики
2 великі скибки білого хліба порізати малим кубиком, просушити на сухій сковороді, мішаючи. В готові сухарики вичавити зубець часнику.
Формування
На тарелю викласти салатний мікс, зверху - порізане смужками куряче філе, частинки вареного яйця (або половини перепелиного).
Полити соусом, нічого не перемішувати! Зверху сухарики. Подавати одразу! Можливе додавання помідорів (найкраще - половинки чері).
Салат смакує тільки свіжим.