Мандариновий лікер
Рецепт від "Доброї кухні"
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/449273/mandarynovyi-liker.jpg)
- 250 мл горілки
- 500 г мандаринів (цедра і 400 мл соку)
- 100 мл води
- 200 мл цукру
Такий лікер роблять по-різному: настоюють на горілці з цукром подрібнені блендером мандарини, нарізані мандарини, цедру на горілці, а потім змішують з різними сиропами… Та найкраща консистенція у лікеру, який настоюють на перемелених мандаринах завдяки пектину у перегородках. Саме через них смак лікеру виходить з легкою гірчинкою. П’ють охолодженим, можна з льодом, а також додають у вермут та шампанське. Міцність - 10-11 об., тому дуже легенький, а цукру у ньому 21%.
Мандарини ретельно вимити, облити окропом і зняти цедру так, щоб не зачепити білу частину. Залити мандаринову цедру горілкою, настоювати 7 днів, щодня струшуючи банку.
З мандаринів вичавити сік, зважити. Якщо раптом соку замало, вичавити додатково ще з кількох мандаринів. Сік заморозити (до дня змішування).
Коли настоювання цедри буде завершено, цукор змішати з водою, додати мандариновий сік (можна замороженими кубиками) і довести суміш до кипіння, помішуючи. Остудити сироп до кімнатної температури.
Процідити горілку від цедри і влити в остуджений мандариновий сироп.
Перемішати. Залишити настоюватися на 2 тижні.
Лікер виходить каламутним за рахунок м’якоті соку. Можете піти декількома шляхами: залишити так, щоб м’якоть надавала чудового кольору напою (вона згодом осідатиме, тому перед вживанням просто збовтувати); профільтрувати через вату або дати вистоятися, після чого зняти з осаду (колір буде прозорий, невиражений); додати трохи ксантану, щоб він тримав м’якоть у суспензії.