Передплата 2024 «Добра кухня»

Апельсинові пряники: рецепт

Готує зірка. Рецепт від Food-блогерки Вікторії Попін

250 г пшеничного борош­на, 120 г цукру, 25 г какао, 2 ч. ложки різдвяної суміші спецій, 1,5 ч. ложки розпу­шувача, 150 мл апельсиново­го соку, дрібно натерта цедра 1 апельсина, 120 г меду, 1 ст. ложка оливкової олії.

Для різдвяної суміші: 45 г кориці, поламати, 20 г кар­дамону (цілі коробочки), 15 г імбиру,15 г гвоздики, 10 г мускатного горіха, 10 г духмяного перцю, 10 г ба­дьяну, 5 г чорного перцю.

Для глазурі: 150 г молоч­ного шоколаду, 10 г какао- масла – за бажання, цедра 1 апельсина.

Різдвяна суміш. Усі інґреді­єнти змолоти в кавомолці до консистенції пудри. Переклас­ти в баночки, які герметично за­криваються. Духовку розігрі­ти до 1800С. Усі сухі інґредієнти для пряників змішати у глибокій мисці чи чаші міксера. Додати апельсиновий сік, цедру, мед та олію. Добре вимішати воло­ге тісто. Викласти тісто на деко, застелене пергаментом, фор­муючи печиво ложкою для на­кладання тіста або двома лож­ками, формуючи кружальце. Зберігати інтервал, бо пряни­ки ростуть у духовці. Поставити деко з пряниками у розігріту ду­ховку, випікати 8-12 хв. Вийняти і залишити на деку до повного вистигання. Молочний шоко­лад розтопити на водяній бані, постійно помішуючи. Дода­ти масло какао й вимішати до повного розчинення. Занури­ти кожен пряник у розтоплений шоколад, вмочуючи лише верх­ню частину пряника. Викласти на решітку для печива й зали­шити висихати. Поки шоколад не застиг, можна прикраси­ти пряники цедрою апельсина або цукатами. Після вистиган­ня пряники можна вкрити кон­дитерським золотистим пилом.

Зберігати апельсинові пря­ники в ємності, яка щільно за­кривається.

Більше рецептів у рубриці «Кухня»

Схожі новини