Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Короп: рецепт для святкового столу

Готує зірка. Рецепт від Food-блогерки Вікторії Попін

1 патраний короп (1-1,5 кг), сік 1 лимона, сіль – до смаку, олія – для обсмажування.

Для соусу: 50 г вершково­го масла, 2 цибулини, нарі­заних півкільцями, 1 ч. лож­ка цукру, дрібка солі, 1/2 ч. ложки меленої кориці, 1/4 ч. ложки меленої гвоздики, 1/4 ч. ложки меленого духмяно­го перцю, 80 г родзинок, 400 мл світлого пива без гірчинки.

Коропа добре помити під холодною водою, обсушити паперовим рушником.

Зробити 3-4 глибокі попе­речні надрізи з кожного боку риби. Скропити лимонним со­ком, не забуваючи про черевну порожнину, посолити до смаку.

Залишити в холодному місці (можна в холодильнику) на 3-4 год, а краще на 8 год.

Після маринування, за 30 хв до приготування, залишити рибу за кімнатної температу­ри. Духовку розігріти до 1800С. Коропа ретельно обсушити па­перовим рушником.

На сильному вогні розігрі­ти пательню або довгий жа­ростійкий посуд, влити олію і підрум’янити коропа з двох бо­ків. Не смажити до готовності, а лише швидко підрум’янити.

Рибу перекласти в жаростій­кий посуд, а у пательню, в якій смажився короп, покласти ци­булю. Зменшити вогонь до се­реднього, додати вершкове масло, цукор та сіль. Обсмажу­вати до м’якості цибулі. Дода­ти спеції і обсмажувати, постій­но помішуючи, ще 1 хв. Влити пиво, додати родзинки й до­вести все до кипіння. Зняти з вогню. Вилити отриманий соус разом з цибулею та родзинка­ми на коропа. Рівномірно роз­поділити цибулю та родзинки.

Поставити посуд з рибою в розігріту духовку і запікати, час від часу поливаючи коро­па соусом, в якому запікали, 20-30 хв, залежно від розміру риби, до повної готовності.

Вийняти рибу з духовки, пе­рекласти на тарілку і щедро по­лити соусом, викладаючи ра­зом з ним цибулю і родзинки.

Більше рецептів у рубриці «Кухня»

Схожі новини