Передплата 2024 ВЗ

Карпачо

Смачний рецепт

5−6 гілочок кінзи, 5−6 гі­лочок селери, 2−2,5 ч. лож­ки сушеного базиліку, 1,5−2 ч. ложки меленої паприки, 3−4 зубчики часнику, 50 г пармезану, 1 помідор, 4 ст. ложки оливкової олії, 700- 800 г телятини, 1 ч. ложка чорного меленого перцю, 1,5−2 ст. ложки солі, 1/3 ли­мона, 1,5 ст. ложки соєвого соусу, 1 ст. ложка винного оцту, 2 ст. ложки червоного напівсолодкого вина.

Нагріти спеції: насипати їх на пательню, яку поставити на вогонь на 2−3 хв, щоб вони на­грілися, але не підсмажили­ся. Висипати спеції з пательні в чашу, додати дрібно наріза­ні 1,5 зубчика часнику, поло­вину усієї порції селери і кінзу. Додати в чашу 3 ч. ложки олив­кової олії, 1,5 ч. ложки суміші вина і винного оцту. Все збити блендером. Під м’ясо покласти харчову плівку і змастити з усіх боків збитою сумішшю. З усіх боків посипати сіллю і загор­нути м’ясо у плівку. Залишити м’ясо в морозилці на 1 год.

Соус. Змішати решту соєво­го соусу і суміш винного оцту з вином. Додати третину лимо­на, вичавлюючи з нього сік.

Часник дрібно посікти, ре­шту зелені порвати руками. Покласти у пательню з олією часник і зелень. Трохи трима­ти на вогні.

Вийняти м’ясо з морозиль­ної камери і тонко нарізати.

Викласти м’ясо в глибоку чашу, додати соус. Кожен шма­точок м’яса розкачати качал­кою, щоб зробити його ще тон­шим, після чого викласти м’ясо на тарілку. На викладене м’ясо викласти обсмажену зелень і часник, зверху натерти сир.

Поставити тарілку з карпа­чо у холодильник на 20 хв. При­красити часточками помідора.

Більше рецептів тут

Схожі новини