Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Банановий хліб

Рецепт від "Доброї кухні"

  • 1 середній дуже стиглий банан
  • 350 г борошна
  • 2 ст. ложки сухого молока
  • 70 мл свіжого молока
  • 1 середнє яйце
  • 40 г вершкового масла + для змащування
  • 30 г цукру
  • 4 г сухих дріжджів
  • 1 ч. ложка солі

Просіяти борошно з сухим молоком і сіллю, додати дріжджі і цукор, перемішати.

Розім"яти очищений банан на гладке пюре, додати свіже молоко і яйце, перемішати.

Додати бананову суміш у суху масу і вимісити гладке еластичне тісто, у кінці додавши м’яке вершкове масло.

Сформувати з тіста кулю, покласти у чисту миску і залишити в теплому місці на 1 год.

Розігріти духовку до 180 °C. Розділити тісто на 2 рівні частини, обім"яти, сформувати 2 кулі, накрити плівкою, залишити на 10 хв.

Змастити маслом 2 форми завбільшки 22×6×10 см.

Кожну кулю тіста розкачати на овал завширшки близько 20 см. Скачати в рулет, защипнути відкриті краї.

Нарізати рулет упоперек на шматки завширшки близько 2 см (можна не прорізати до кінця). Викласти нарізані рулети у підготовлені форми, накрити плівкою, залишити підніматися на 1 год.

Випікати у центрі духовки 17−20 хв.

Гарячий хліб змастити маслом. Подавати ледь теплим або охололим.

Готуйте також: Кекс з цукатами

Схожі новини