Капуста, квашена з горілкою
Рецепт
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/446275/kapusta-z-gorilka.jpg)
На 1 кг капусти — 20 мл горілки, 1 морквина, 1 ст. ложка солі, 1 ч. ложка цукру.
Капусту очистити і нашаткувати, викласти в глибоку миску. Очищену моркву натерти на середній тертці і додати до капусти. Посолити, додати цукор і перемішати, ретельно розминаючи капусту руками. Коли з’явиться сік, влити горілку і ще раз перемішати. Перекласти капусту в широку каструлю або іншу ємність. Прикрити тарілкою і зверху встановити гніт (банку з водою). Два дні зберігати капусту за кімнатної температури, а тоді перенести в холодильник.
Читайте також: Засипана капуста по-новому