Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Капуста, квашена з горілкою

Рецепт

На 1 кг капусти — 20 мл го­рілки, 1 морквина, 1 ст. ложка солі, 1 ч. ложка цукру.

Капусту очистити і нашатку­вати, викласти в глибоку миску. Очищену моркву натерти на се­редній тертці і додати до капус­ти. Посолити, додати цукор і пе­ремішати, ретельно розминаючи капусту руками. Коли з’явиться сік, влити горілку і ще раз пере­мішати. Перекласти капусту в широку каструлю або іншу єм­ність. Прикрити тарілкою і зверху встановити гніт (банку з водою). Два дні зберігати капусту за кім­натної температури, а тоді пере­нести в холодильник.

Читайте також: Засипана капуста по-новому

Схожі новини