Передплата 2024 ВЗ

Засипана капуста по-новому

Рецепт від Люби Біріної – відомої калуської кулінарної майстрині

«Ця страва — святкова візитівка нашого регіону. Варіацій безліч. Я вивела для себе той варіант, що найбільше смакує», — зазначає Люба Біріна.

Квашену капусту (0,5 л банка) відварити до готовності. Свіжу капусту (0.5 кг) дрібно порізати, відварити до готовності. Першу та другу капусти варити окремо. Відцідити рідину і в першому і в другому випадку. Посмажити на вершковому маслі дрібнопорізану велику цибулю.

Помістити в посудину два види капусти, лавровий листок та смажену цибулю та залити підготовленим розчином: 400 г молока, 400 г сепараторної густої сметани (якщо її немає: 200 г молока і 600 г вершків не нижче 30%), 1 сире яйце, 60 г крупи кус-кусу, все перемішати.

Це все потрібно томити мінімум 4 години. Обов’язковий етап, тільки так отримаємо ту бажану шовковистість і ніжність. Помістити в мультиварку на режим «Тушкування».

Пробуємо страву, солимо, чорний перець. Окремо смажимо шкварки (дрібнопорізана свиняча грудинка) з цибулею. На тарілку даємо капусту, зверху засмажка.

Більше рецептів в рубриці «Кухня»

Схожі новини