Смакота для всієї родини - пиріг з гарбуза
Соковитий гарбуз ідеально поєднується з твердим сиром. Тому пропонуємо рецепт пирога з цими продуктами
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/445936/tsu45675432134567.jpg)
Інгредієнти:
- 2 листи листкового бездріжджового тіста
- 300 г гарбуза
- 150 г твердого сиру (можна сулугуні)
- 1 цибулина
- 1 яєчний жовток
- оливкова олія, сіль
Приготування:
- Гарбуз почистити, нарізати тонкими скибочками і додати 2 ст. ложки оливкової олії.
- Розігріти сковороду-гриль і обсмажити скибочки гарбуза з двох боків практично до готовності.
- Цибулю почистити і нарізати тонкими півкільцями. В окремій сковороді розігріти оливкову олію і обсмажити цибулю.
- Сир натерти.
- Дно форми для випікання вистелити папером для випічки.
- Тісто попередньо розморозити, потім один пласт злегка розкачати, так щоб вийшов прямокутник, і викласти його у форму.
- На тісто, відступаючи від країв кілька сантиметрів, викласти цибулю і обсмажений гарбуз, зверху посипати натертим сиром.
- Другий пласт тіста розкачати в прямокутник трохи більшого розміру, ніж перший, і накрити ним зверху тісто з начинкою, щільно притиснувши краї.
- Жовток посолити, злегка збити, змастити пиріг і гострим ножем зробити діагональні неглибокі надрізи.
- Випікати в розігрітій духовці 30 хвилин.
Читайте також: Гарбуз малокалорійний, проте він — панацея від багатьох недуг