Передплата 2024 «Добрий господар»

Смакота для всієї родини - пиріг з гарбуза

Соковитий гарбуз ідеально поєднується з твердим сиром. Тому пропонуємо рецепт пирога з цими продуктами

Інгредієнти:

  • 2 листи листкового бездріжджового тіста
  • 300 г гарбуза
  • 150 г твердого сиру (можна сулугуні)
  • 1 цибулина
  • 1 яєчний жовток
  • оливкова олія, сіль

Приготування:

  • Гарбуз почистити, нарізати тонкими скибочками і додати 2 ст. ложки оливкової олії.
  • Розігріти сковороду-гриль і обсмажити скибочки гарбуза з двох боків практично до готовності.
  • Цибулю почистити і нарізати тонкими півкільцями. В окремій сковороді розігріти оливкову олію і обсмажити цибулю.
  • Сир натерти.
  • Дно форми для випікання вистелити папером для випічки.
  • Тісто попередньо розморозити, потім один пласт злегка розкачати, так щоб вийшов прямокутник, і викласти його у форму.
  • На тісто, відступаючи від країв кілька сантиметрів, викласти цибулю і обсмажений гарбуз, зверху посипати натертим сиром.
  • Другий пласт тіста розкачати в прямокутник трохи більшого розміру, ніж перший, і накрити ним зверху тісто з начинкою, щільно притиснувши краї.
  • Жовток посолити, злегка збити, змастити пиріг і гострим ножем зробити діагональні неглибокі надрізи.
  • Випікати в розігрітій духовці 30 хвилин.

Читайте також: Гарбуз малокалорійний, проте він — панацея від багатьох недуг

Схожі новини