Качка у мультиварці: рецепт
М'ясо качки особливо соковите, м'яке та смачне, якщо його приготувати саме у мультиварці
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/445847/34567876543.jpg)
Інгредієнти:
- соняшникова олія — 55 мл;
- одна морквина;
- пучок петрушки;
- сіль — 10 г;
- одна цибулина;
- три лаврові листки;
- м’ясо качки — 1,5 кг;
- шість зубчиків часнику;
- чорний перець — 5 р;
- вода — 150 мл
Приготування:
- Очищену тушку качки промиваємо, ріжемо невеликими шматочками, посипаємо сіллю і перцем.
- Очищену цибулю шаткуємо на півкільця, а моркву ріжемо дрібними кубиками.
- Подрібнюємо часник.
- Наливаємо олію в чашу для мультиварки. Ставимо її в режим «Смаження». Чекаємо, поки олія нагріється, а потім викладаємо шматочки качки і підсмажуємо з двох боків протягом 10 хвилин.
- Промитий пучок петрушки дрібно нарізаємо і додаємо до м’яса. Тоді кидаємо в чашу цибулю, часник, моркву. Готуємо усе це ще 5 хвилин, не закриваючи кришку.
- Заливаємо овочі і м’ясо водою і продовжуємо приготування в режимі «Тушкування» протягом 2 годин.
- Коли мультиварка сповістить про завершення приготування, переконайтеся, що м’ясо стало м’яким, спробувавши його виделкою.
Смачного!
Читайте також: Усім качкам качка!