Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Що реально відбувається на ЗАЕС

Навіть, якщо станція не буде працювати взимку, ми маємо можливість пройти цей опалювальний сезон без неї

1. План рф на 24.02.22: захопити Запорізьку та Південноукраїнську АЕС. Це дозволило б росіянам, де-факто знеструмити більшу частину країни і привело б до енергетичного колапсу, як мінімум, в половині країни.

2. План рф на 01.08.22: росіяни, як сповіщав наш Енергоатом, отримали софт, який міг би дозволити синхронізувати роботу ЗАЕС з російськими енергосистемами (через підстанцію в Джанкої). Після синхронізації рф планувала допустити місію МАГАТЕ, яка мала лише сконтактувати, що станція працює на рф. Як ви всі пам‘ятаєте, через закон Ньютона на Херсонщині впала ЛЕП, а потім через недотримання правил безпеки загорівся трансформатор. Як результат такий план провалився.

3. План на 31.08.22: росіяни надто багато говорили про місію МАГАТЕ, щоб її не пустити. Судячи з тих кадрів, які ми бачили вчора, цей візит був постановочним і не мав нічого спільного з інспекцією, що наводить на думку про заангажованість керівника МАГАТЕ.

Звіт запланований на 06.09.22 і він, як здається зараз, міститиме три речі:

  • а) констатацію факту, що станція працює і заяви про необхідність постійної місії;
  • б) засудження обстрілів (питання тільки в тому, чи прозвучить фраза про обстріли зі сторони України);
  • в) заклики до демілітаризації ЗАЕС.

З цього моменту росіяни включаться в глобальну інформаційну війну. І ціль цієї війни залишається однією: синхронізація станції з російськими енергосистемами під соусом забезпечення надійності роботи станції.

Наша відповідь тут дуже проста: саме росіяни обстрілюють станцію, наша головна ціль зараз: недопущення синхронізації і звільнення. Інших варіантів нема. При цьому ми маємо розуміти: навіть, якщо станція не буде працювати взимку, ми маємо можливість пройти цей опалювальний сезон без неї.

Джерело

Схожі новини