Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Балтійська російськомовна республіка

Референдуми, які росія нібито планує для Херсонської та Запорізької областей, мають на меті спровокувати передчасний наступ ЗСУ

Ще до того, як наші Збройні сили здобудуть перевагу завдяки озброєнням, яке постачають США та наші європейські союзники.

Звісно, на ці провокативні дії росії не слід звертати жодної уваги та готуватися згідно з планом до контрнаступу для звільнення Херсона з подальшим форсуванням Дніпра для звільнення Мелітополя та Каховки. Звільнення Мелітополя та Каховки змусить війська загарбника очистити Енергодар та Дніпрорудне, щоби не потрапити в оточення та полон. Повернення контролю над Енергодаром дозволить звільнити від окупантів Запорізьку Атомну електростанцію, яка здатна генерувати 6 гігаватів електроенергії. Всі ці 6 гігаватів мають бути експортовані до Європи, щоби допомогти європейським країнам пережити припинення російських поставок газу найближчої зими.

Тоді уряди Німеччини та Італії будуть допомагати нам від щирого серця, а не під тиском громадської думки. Та й громадська думка цих країн буде ще більше на нашому боці, побачивши таку допомогу з боку України. Важливість експорту української електроенергії до Європи найближчої зими має впливати на плани нашого уряду про першочергове звільнення Запорізької АЕС. З цієї точки зору можна зрозуміти і коливання держсекретаря США Ентоні Блінкена щодо негайного оголошення росії - державою-спонсором тероризму. Мабуть, Блінкен розмірковує чи не краще оголосити, що у разі пошкодження обладнання на Запорізькій АЕС, росію буде оголошено і спонсором тероризму і державою-терористом водночас.

Оскільки ми згадали про референдуми, то для повоєнного устрою Європи важливо російський анклав на Балтійському морі звільнити від “Іскандерів” та інших носіїв ядерної зброї.

З цією метою розумним виглядає організація референдуму жителів Калінінградської області про утворення “Балтійської російськомовної республіки”. Сусіди по Балтиці розмовляють польською, литовською, латишською та естонською мовами. Може бути і російськомовна європейська балтійська країна зі столицею у Калінінграді. Це можливо, якщо населення Калінінградської області підтримує європейські цінності та висловиться на референдумі за мирну та нейтральну європейську державу. Та й Європі буде цікаво подивитися, чи здатні росіяни стати європейцями. Після Бучі, Маріуполя, Оленівки та сотень інших варварств є сумніви щодо здатності росіян жити серед цивілізованих народів.

Утворення Балтійської російськомовної республіки вирішує багато проблем для встановлення тривалого миру у Європі.

Таке рішення є вигідним не тільки для мешканців Калінінградської області та їхніх ближніх та дальніх європейських сусідів. Врешті-решт воно вигідне і москві, оскільки залишає вікно для багатостороннього діалогу з Європою через російськомовну європейську країну у Європі. Так можна відновити торгівлю енергоносіями з Європою через посередництво Балтійської російськомовної республіки (скорочено БРР.) Повне припинення торгівлі російськими енергоносіями з Європою неминуче призведе до дезінтеграції росії на багато держав. Тож БРР - промінь надії для кремля.

Схожі новини