Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Це не про війну, а про політику та політичні утиски, які прикриваються війною

Суцільна підміна понять!

Дуже дивно спостерігати, як Банкова починає розпоряджатися українським громадянством як своєю приватною власністю!

Хочемо - дамо якомусь росіянину. Чому? На яких підставах? На підставах «на хер всі пішли», війна та не на часі!

Хочемо - почнемо відбирати його в українських громадян. Бо ці громадяни Офісу чимось не подобаються. Не дивлячись на пряму заборону Конституції.

І всі ці чутки щодо позбавлення громадянства Коломойського, Рабіновича та Корбана, це - не про війну, а про політику та політичні утиски, які прикриваються війною. Суцільна підміна понять!

Чому? Тому, що серед цих прізвищ є прізвище Корбана.

Якби ситуація стосувалася одного Коломойського, цей по суті «беспрєдєл» можна було б ще якось в теорії втиснути в рамки крайньої потреби.

Бо США поставили умови, а від них залежить наше виживання, бо на тлі війни Коломойський також не спить і може дожати питання «Привату». І таке інше. Вбивати людей - злочин. Але в ситуації крайньої потреби вбивство дозволяється. Війна - ситуація крайньої потреби.

Далі - Рабінович. Зараз всі скажуть - так він колаборант. Це повинен хтось довести на практиці! Почніть кримінальне провадження, доведіть антидержавну діяльність. Не заяви, а саме діяльність! А далі подивимось. З точки зору правової держави, яка поступово перестає бути такою «за ініціативою» Офісу, заяви не рахуються за співпрацю з ворогом. А аргумент «так він був в ОПЗЖ» - не проходить, бо зараз в парламенті після ребрендингу та часткового напіврозпаду ексфракція ОПЗЖ голосує синхронно зі «Слугою», аж гай гуде. Тобто вони де-факто вмонтовані у владу!

І ось нарешті - Корбан. Судячи зі всього, справжня ціль цього кавалерійського наскоку. Людина, об яку розбивається аргумент про те, що рішення ухвалюється з мотивів національної безпеки. Чому? Тому, що Корбан є людиною, яка очолює штаб оборони Дніпра. Геннадій - не герой мого роману. Але! Від багатьох своїх друзів я чув і чую, яку титанічну роботу він зробив і робить для того, щоби Дніпро залишився українським містом. Він, на відміну від інших фігурантів цього списку, якраз посилює нашу стійкість та захищає Україну. Його усунення Україну послабить.
А питання оборони та нашої стійкості наразі є головним аргументом для ухвалення рішень. Хто допомагає країні відбиватися - той нам друг. Хто заважає - ворог. Дуже проста ситуація.

Корбан допомагає країні відбитися і допомагає ЗСУ вбивати орків! В чому проблема?

Тобто включаємо логіку. І робимо висновок, що вся ця вигадка - це якийсь ганебний політес, який прикривається війною як фіговим листом.

Кажуть, що Корбан надто активно спілкувався зі Спартц. Не знаю: так це чи ні. Але сам вважаю, що так просто це подають президенту. Щоби його емоційно накрутити.

Насправді, хтось з Банкової вертикалі може ревнувати до популярності Корбана у регіоні. Бо здобути популярність, крадучи гуманітарку, як правило, важче, ніж копаючи укріпрайони. Можливо, якийсь старий «друг» його банально «замовив».

А, можливо, ситуація ще більш цікава і може заставити нас пригадати твердження про розгалужені агентурні мережі росії у владі, про які ми так активно говорили до війни.

Хай там як: сподіваюся, що у «світлої сторони» влади вистачить клепки зупинити це рішення і не підставляти під удар президента!

Схожі новини